Saša Burić
U NOVOJ GLORIJI

Živim dinamičnije od većine dvostruko mlađih ljudi

Najtraženiji crossover pijanist na svijetu najbolje se osjeća u svom Šibeniku. Stoga je između dva turbulentna razdoblja – tromjesečne turneje po Rusiji, Češkoj, Sloveniji, Kini i Južnoj Koreji, koja je završila krajem lipnja, te početka serija nastupa po Hrvatskoj – Maksim Mrvica (40) odlučio desetak dragocjenih dana bez obaveza provesti u rodnom gradu.

Foto: Saša Burić

U intervjuu za Gloriju glazbenik se osvrnuo na procvat svog rodnog grada zadnjih godina:

– Jako mi je drago što se Šibenik počeo otvarati prema svijetu. Ja ga pamtim kao zatvoren, industrijski grad, a danas je zanimljiva turistička destinacija. U vrijeme moje mladosti postojalo je samo nekoliko kafića na rivi u koje smo mogli izaći – govori Maksim koji, nakon što je napunio 4o., ne namjerava usporiti ritam.

– Ne smatram se tipičnim četrdesetogodišnjakom jer živim dinamičnije od većine dvostruko mlađih ljudi. A za sada ne namjeravam stati s takvim načinom života. Već na jesen čekaju me nastupi u Rusiji, Ukrajini i Češkoj, a u prosincu još 13 velikih koncerata u Kini – najavljuje energični glazbenik.

Dolores Tolić

Cijeli intervju u kojem popularni pijansit govori o svojem domu u Šibeniku i Londonu, kćerkici Leeloo te otkriva u čemu je tajna njegovog skladnog odnosa s bivšom suprugom čitajte u novoj Gloriji koja je na kisosku od 9. srpnja, a uz koju možete odabrati i jedan od četiri sata iz Glorijine ljetne kolekcije.

Linker
20. travanj 2024 00:37