BRITNEY SPEARS

Živim poput zatvorenice

Naličje zanosne fotografije Britney Spears s omota njenog albuma “Circus” koji će biti pušten u prodaju 2. prosinca, na njen 27. rođendan, sve je samo ne priča o ponovno pronađenoj sreći američke pop zvijezde. To je otkrila u dokumentarcu o sebi “For the Records” koji će 30. studenog biti prikazan na MTV-ju, a čiji su detalji već došli u javnost i – izazvali sažaljenje.

Kako i ne bi kad je pjevačica priznala da živi poput zatvorenice, no, kaže, za razliku od “pravih” zatvorenika koji će kad-tad izaći, ona neće. Priča da joj se dani izmjenjuju u bezličnom ritmu, da u potpunosti nalikuju jedan drugom pa joj zato vlastiti život nalikuje filmu “Beskrajni dan” u kojem se glavnom junaku stalno ponavljaju jedna te ista 24 sata. – Živim bez uzbuđenja, bez strasti.

Mislim da sam previše “pod kontrolom”. Da nije tih organičenja unutar kojih živim, osjećala bih se tako slobodnom. Kad im govorim kako se osjećam, čini mi se da me slušaju, ali me ne čuju – govori Britney Spears misleći pri tome na osobe koje je okružuju i na lijekove koje treba uzimati zbog psihičke bolesti (javnosti nikad nije otkrivena dijagnoza) koja ju je lani dva puta “odvela” u bolnicu. Zbog njena stanja (smatra se da pati od bipolarnog poremećaja) sud u Los Angelesu ju je 29. listopada do daljnjega lišio poslovne sposobnosti, odnosno njenom ocu Jamieu Spearsu na neodređeno vrijeme produžio skrbnički mandat.

U to je uključena i činjenica da joj sinovi, trogodišnji Sean Preston i dvogodišnji Jayden James, ostaju pod skrbništvom bivšeg supruga Kevina Federlina. Njihov je brak, nakon dvije turbulentne godine, razvrgnut preklanjske jeseni, kad je pjevačica otpočela dugu pravnu bitku za skrbništvu nad djecom.

I izgubila je zbog svojih ispada. U srpnju, nakon što se počela liječiti, sud joj je odobrio da ih smije viđati, što joj kao majci nije dovoljno. Čini se da je sad, kad su joj se posložile “kockice” u glavi, postala bolno svjesna cijele svoje situacije. Iako u spomenutom dokumentarcu tvrdi da je naučila lekciju i da bi bilo dosta “represije”, odnosno kontrole nad njenim životom, dok to govori stječe se dojam da ne vjeruje vlastitim riječima i da je svjesna da će situacija u kojoj se nalazi potrajati.

Novi uzlet karijere, iako su je mnogi preklani “otpisali”, ne može je ispuniti, kao ni to što je 6. prosinca zapjevala s Madonnom na njenom koncertu u Los Angelesu. Taj je isti dan u Liverpoolu dobila dvije europske MTV nagrade – za najbolji album, riječ je o “Blackoutu”, te za najbolji nastup – ali je dolazak na dodjelu otkazala zbog Madonne. Britney Spears je opet tražena, publika je voli, no iza “ušminkane” priče i ponovno pronađenoj ravnoteži u životu, nalazi se veoma nesretna mlada žena.

Tanja Vučičević

Linker
28. travanj 2024 08:49