GLUMCI KAO VODITELJI

Zrinka i Duško će voditi Porin

Prije 13 godina, kad su se prvi put sreli – a bilo je to na prijamnom ispitu na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti – Zrinka Cvitešić i Duško Modrinić “umirali” su od straha. No, nedavni susret dvoje nesuđenih studentskih kolega – jer Duško je glumu upisao pet godina poslije Zrinke – protekao je u posve drukčijoj atmosferi, u opuštenim pripremama za dodjelu diskografske nagrade Porin.

Ovaj put, kao budući voditelji manifestacije koja će se održati 8. i 15. svibnja u Šibeniku i Biogradu na moru, ne umiru od straha, nego od smijeha – prisjećajući se zgoda iz mladosti. Zasad se još ne zna hoće li Zrinka Cvitešić (30) na Porin povesti svog dečka Hrvoja Rupčića , vođu grupe Cubismo, a niti Duško Modrinić nije siguran hoće li ga pratiti djevojka Andrea Putnik , studentica na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. No, jedno je sigurno: nakon što odrade posao, Zrinka i Duško dobro će se zabaviti na završnom tulumu, na kojem bi mogli i zapjevati.

Što vas je privuklo ovom poslu? Zrinka: Stvorila se neka nova ekipa mladih talentiranih profesionalaca, ljudi željnih promjena nabolje, na čelu s producentom Darkom Bakićem. Šteta bi bila to ne prihvatiti i biti dio novog vala. Duško: Izazov nam je da zajedno napravimo nešto novo i veliko. Nije mala stvar voditi dodjelu Porina, to nam je kao da vodimo dodjelu Grammyja u Americi.

Mislite li se da bi vam profesionalni voditelji mogli zamjeriti što im otimate posao? Zrinka: Ne znam zašto bi, jer smo se svi – glumci, pjevači i voditelji – već toliko isprepleli u zabavljačku djelatnost. Tako je svagdje u svijetu, iako se u Hrvatskoj ne smatra pozitivnim biti uspješan na nekoliko polja. Osobno mi smeta kad mi se u posao miješa netko s ceste, bez potrebnog obrazovanja i iskustva. I još se potpiše kao glumac. Duško: Ne znam kome smeta ako je netko dobar u nečemu izvan svoje profesije. Samo je za pohvalu ako neki voditelj dobro glumi, neki glumac dobro pjeva, neka pjevačica dobro vodi…

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst pročitajte u novom broju Glorije (br. 797) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
19. travanj 2024 18:34