NOVA SEZONA

Zvijezde pjevaju već od 7. siječnja

Sedmoga siječnja, dva mjeseca ranije negoli se očekivala, počet će nova, šesta sezona emisije “Zvijezde pjevaju”. No osim po datumu, uvjetovanog drugim projektima poput Dore i nove HTV-ove emisije “Do posljednjeg zbora” koji kreću u proljeće, ovo izdanje “Zvijezde pjevaju” bit će drugačije i po tome što će trajati šest epizoda, a umjesto osam nastupit će sedam parova, i to onih koji su dosad već dokazali svoje vokalne sposobnosti u tom iznimno gledanom šou – piše Jutarnji list.

Tako će glumac Goran Navojec nastupati s Ivanom Kindl, njegov kolega i pobjednik druge sezone Nikša Kušelj s Ivanom Husar , Mario Petreković s Marijom Husar, Ervin Baučić u tandemu s kolegicom iz “Komedije” Milom Elegović , pobjednica pete sezone glumica Marija Borić s Giulianom Đanićem , Maja Blagdan s Borisom Mirkovićem te Alen Nižetić s voditeljicom Tamarom Loos.

– Intencija nam je bila dobiti najbolje u pjevanju, ali kako smo nakon “Plesa” imali kratke rokove, dio zvijezda zbog već ranije dogovorenih obaveza nije se mogao odazvati. Tako je Natašu Janjić spriječilo snimanje filma, pobjednica prvog izdanja Lamija Alečković preselila se u Sarajevo zbog posla na Al Jazeeri, Iva Visković ima predstave, dok Dražen Čuček , koji je bio najbolji pjevač u trećem izdanju, sredinom siječnja putuje u Japan.

Također, neki mentori poput Jacquesa Houdeka , Gorana Karana i Marka Tolje imali su unaprijed dogovorene nastupe koje nisu mogli otkazati, pa zato ovo ne možemo nazvati best offom, ali svakako možemo specijalom – objasnio je producent emisije “Zvijezde pjevaju” Tomislav Štengl, dodajući kako su se iz istog razloga odlučili za sedam umjesto osam parova. Uz to u finalu će se naći tri, a ne kao do sada dva para, zbog čega će šou biti neizvjesniji, jer se tako neće moći naslutiti kojem paru publika daje najviše svojih glasova.

No to što nedostaju neki od pobjednika ne bi trebalo umanjiti napetost šoa, jer svi natjecatelji do sada su dokazali da itekako znaju pjevati.

Iako su pomalo na brzinu morali “posložiti” cijeli šou, i to nedugo nakon finala “Plesa”, Štengl kaže kako im to nije bio problem jer su uigrana ekipa.

– I inače po pravilima probe za pjevanje traju puno kraće nego za ples. Dovoljno im je samo tjedan dana, jedino što su sada natjecatelji morali biti brži u odabiru pjesama – odgovara Štengl.

Produkcija “Zvijezde pjevaju” namjerno nije išla na već dokazane parove, pa tako Marija Borić neće nastupiti u paru s Ervinom Baučićem s kojim je i odnijela pobjedu, nego s Giulianom.

– Nismo željeli gledateljima ponovno servirati već viđeno, jer znaju kako neki par funkcionira zajedno na sceni. Zato smo im zamijenili partnere, što će donijeti novu kemiju u duetima, a time i osvježenje – kazao je Štengl. Ipak, kako će se u ovoj sezoni naći samo vrhunska “grla”, logično se nametnulo pitanje neće li to oduzeti šarm ovom showu, jer su gledatelji i u “Plesu” i u “Pjevanju” cijenili napore i hrabrost onih koji se nisu baš mogli pohvaliti osobitim talentom.

– Ne strahujem od toga, jer tu vrstu šarma showu je dala samo Katja Kušec zahvaljujući svojoj karizmi. Ljudi su to u većini drugih slučajeva podrugljivo komentirali, iako nisu trebali – uzvratio je Štengl.

Kako pjeva, glumac Goran Navojec pokazao je publici u drugoj sezoni šoa. Sada mu se ponovno pružila prilika, koju je komentirao u sebi svojstvenom ironičnom stilu.

– Sudjelovanje u “Zvijezde pjevaju” bilo je najgori period u mom životu. Zbog krize, sada ću se ponovno okrenuti estradi, što je za dramskog umjetnika izuzetno štetno. Teško sam se odlučio na to, dvoumio sam se, četveroumio… Eto što je kapitalizam. Na kraju sam nagovoren od jakih snaga s HTV-a – kazao je Navojec, koji će ovaj put zapjevati u tandemu s Ivanom Kindl.

Njegova kolegica, a sada suparnica Marija Borić, ističe kako se ni prvi put nije osjećala kao da se natječe, bilo joj je dovoljno što nastupa jer jako voli pjevati.

– Drago mi je što sam sada dobila priliku otpjevati neke pjesme koje prošli put nisam stigla. Nisam imala tremu, sve do sada kada sam došla na šminku radi fotosessiona i odjednom su mi se samo noge odsjekle. Bilo je sve to za mene pravi deja vu – zaključila je Marija Borić.

Izvorni tekst pročitajte na stranicama Jutarnjeg lista.

Linker
20. travanj 2024 11:28