Za važne prilike

Domaći brend predstavio najljepše proljetne kreacije, razgovarali smo s dizajnerom koji stoji iza njih

Nova kolekcija brenda DeLight, iza koje stoji dizajner Ivan Friščić, bazira se na klasičnim, bezvremenskim komadima koji se mogu nositi na raznim svečanostima.

Proljeće je najčešće doba u godini kada razne proslave dosežu svoj vrhunac, a to je ujedno i povod da obnovimo svoju garderobu. Ove sezone tako ponovno prevladavaju nježne i pastelne boje koje se savršeno uklapaju u toplije vrijeme koje smo toliko dugo čekali. Pri odabiru savršenog stylinga, iznimno je važno obratiti pozornost na kvalitetu tkanina, izvrsnost izrade samog komada, a u moru mnogbrojnih opcija koje su trenutno u modi, ponekad zna biti vrlo izazovno pronaći ono savršeno odijelo ili haljinu koja djeluje bezvremenski i koje će biti nosivo godinama. Toga je vrlo dobro svjestan i domaći brend DeLight koji se u svojoj novoj kolekciji za proljeće/ljeto 2024. bazirao upravo na klasičnim, bezvremenskim komadima koji se mogu nositi za posebne prilike.

image
DANKO ŠIMUNOVIĆ
image
DANKO ŠIMUNOVIĆ
image
DANKO ŠIMUNOVIĆ

"Nova kolekcija je jedna od prvih naših kolekcija u kojoj naglasak stavljamo na haljine i odijela koja su osmišljene za najljepše trenutke u životima pripadnica ljepšeg spola. Radi se o odjevnim komadima izrađenim od najfinijih prirodnih tkanja. Kada govorimo o tkaninama, nikad ne pristajemo na kompromise i uvijek u prvi plan stavljamo prirodne tkanine, kako kod izrade odijela, tako i kod izrade haljina", otkrio nam je dizajner Ivan Friščić čiji je brend mnogim ženama oduvijek jedna od prvih stanica kada su u pitanju odijela, a ističe se svojim krojevima, bojama i kvalitetom u kojima svaka žena izgleda profinjeno, nježno i snažno. Zapravo, mogli bismo reći kako se radi o onim komadima koji su nosivi u gotovo svim prigodama.

"Ideja kojoj se uvijek vodim prilikom izrade odjeće je ona da, budući kako je tržište preplavljeno odjećom izrađenom od umjetnih tkanina, budemo jedan od posljednjih bastiona mode u kojima je sve izrađeno od prirodnih tkanina", objašnjava, a ukratko nam je opisao i svoju novu kolekciju koja je po mnogo čemu drugačija od ostalih.

image

Ivan Friščić, dizajner i vlasnik salona DeLight

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Haljina Maxine izrađena od brušene i satinirane viskoze odličan je komad za dnevne događaje ako je nadopunite lijepim sakoom ili kožnom jaknom, a stilizirana lijepim nakitom i sandalama idealna je pratilja na večernjim svečanostima. Haljina Joanne, u štikanom pamučnom batistu i formi košulje, neizostavna je suputnica u toplim danima koji nam predstoje. Naime, zamišljena je kao onaj komad u ormaru za kojim će se posegnuti kada niste sigurni što odjenuti - haljina za sve prigode", kaže.

image
DANKO ŠIMUNOVIĆ
image
DANKO ŠIMUNOVIĆ

No osim haljina, nova se kolekcija ističe i odijelima, komadom koji je savršen za gotovo sve prilike, od poslovnih do onih svečanijih. Iako je nekada prvenstveno bilo namijenjen muškarcima, danas je odijelo uistinu neizostavan dio svake ženske garderobe.

"Crni smoking i bijelo Ann Marie odijelo predstavljaju dva pola savršene cjeline, komade koje bi svaka žena trebala imati u svome ormaru, a ujedno su vječni klasici s kojima nikada ne možete promašiti", rekao nam je Friščić u čijem je salonu na adresi Vlaška 6 u Zagrebu moguće pronaći komade iz nove kolekcije.

image
DANKO ŠIMUNOVIĆ
image
DANKO ŠIMUNOVIĆ
image
DANKO ŠIMUNOVIĆ

Isto tako, sve odgovore na pitanja, kao i informacije o novostima možete dobiti i putem službene Instagram stranice brenda.

Linker
19. travanj 2024 21:03