Mikro trend

Po uzoru na Pradu, nose se providne svjetlucave suknje: Pronašli smo povoljne opcije

Efektni trend poluprozirne odjeće se nastavlja i nakon vrućih ljetnih dana, a glavnu riječ vode suknje koje slojevito otkrivaju kožu.

Još u kolekciji koja je predstavljena za jesen 2022. godine, talijanska Prada predstavila je suknje koje kombiniraju različite materijale i poigravaju se s transparentnim dijelovima na midi suknjama.

Dekonstruirane poslovne midi suknje ukrašene su donjim dijelom koji je providan i ukrašen sjajnim perlama ili aplikacijama, a najčešće su nošene uz casual komad odjeće - poput pulovera od finog pletiva, u potkošulju ili uz oversized sako. Prada je time pokrenula ono što će postati i ovogodišnji trend, a nastavlja se na dominaciju providne odjeće koja je obilježila cijelu 2023. godinu. Nakon mrežastih haljina, topova i suknji, komada rađenih od manje ili više providne mreže, u high street ponudi, točnije Zari, pojavile su se suknje inspirirane Pradinim dizajnom koje bi mogle postati popularni statement komadi nošeni u prijelaznoj sezoni ljeta i jeseni.

image

Kolekcija Prade za jesen 2022.

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Miu Miu kolekcija za jesen 2023.

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Inače, slične, ali više ležernog stila suknje midi dužine predstavila je i kuća Miu Miu, a ispod njih nazire se donje rublje i tamne najlonke - sličan look, obilježen razigranim sitnim uzorkom točkica, trenutno se nalazi u ponudi Manga. Dakle, poluprozirne suknje nameću se kao mikrotrend sezone koja je ispred nas, a iako se čine izazovnima za kombiniranje, zapravo su sjajna opcija za promjenjivi kraj kolovoza i rujanske dane, kada smo skloni slojevitom odijevanju. Ispod poluprozirne suknje nosite biciklističke hlačice, tajice ili najlonke, a ovisno o tome izaberete li onu svečanijeg ili ležernijeg stila, kombinirajte ostatak looka. Kako je riječ o upečatljivom komadu, jednostavni top, pamučna majica, kardigan ili sako - bit će dovoljan par za cool izgled.

image

Poluprozirna suknja sa šljokicama Zara (39,95 eura)

PROMO
image

Poluprozirna suknja s uzorkom Mango (59,99 eura)

PROMO
Linker
21. travanj 2024 00:44