za hrabre

Odvažna nijansa i inspiracija: Ove slavne dame hit bakrenu boju kose odlično nose

Ovu boju krasi širok spektar nijansi pa ako se odlučite na ovakvu promjenu, sigurno ćete pronaći onu koja vam odgovara.

U slučaju da ne znate - crvena boja kose vladat će u 2024. godini. Popularne će biti jarke i duboke crvene nijanse poput one koju nose Dua Lipa i Megan Fox, ali jedan od favorita će definitivno biti i bezvremenska bakrena boja. Crvenu kosu često povezujemo s odvažnosti, energijom, moći, odlučnosti, strasti i snažnom potrebom za samoizražavanjem. Zbog toga ne iznenađuje da se često kroz povijest povezivala s buntovnim osobama koje se svojim ponašanjem ne uklapaju u društveni poredak. Bakrena kosa više ne nosi toliko jaki simbolički predznak, no i dalje predstavlja jednu od najprivlačnijih opcija za sve one koji žele istaknuti stil i osobnost. Ovu boju krasi širok spektar nijansi pa ako se odlučite na ovakvu promjenu, sigurno ćete pronaći onu koja vam odgovara.

Tople i svijetle bakrene nijanse savršeno se slažu s blijedom puti. Pravi su primjer zvijezde kojima je ova boja tijekom godina postala zaštitnim znakom. Glumica Jessica Chastain već je godinama vjerna svijetloj bakrenoj nijansi koja se sjajno slaže s njezinim jednako svijetlim tonom kože. S druge strane, glumica Julianne Moore uz svoju blijedu put kombinira duboku nijansu, dok se zvijezda filma "Poor Things", Emma Stone, u posljednje vrijeme igra s tamnijim bakrenim tonovima.

image

Jessica Chastain

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
image

Julianne Moore

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK
image

Emma Stone

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Glumica i pjevačica Emma Roberts jedno je vrijeme nosila jarku bakrenu nijansu koja se sjajno slagala s njezinom peachy kožom, a ovoj popularnoj boji nije mogla odoljeti ni modna ikona Zendaya, koja je jedno vrijeme nosila bakreni ombré i pokazala kako ova nijansa itekako može dobro izgledati na osobama tamnije puti.

image

Emma Roberts

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Zendaya

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Inače, održavanje bakrene boje kose nije ništa kompliciranije nego održavanje neke druge nijanse - obojena kosa uvijek zahtijeva odgovarajuću njegu. Kako bi kosa dulje bila blistava, koristite šampone i regeneratore za obojenu kosu koji štite boju od ispiranja. Osim toga, možete u svoju rutinu ubaciti i masku za zaštitu boje koja će istovremeno hidrirati, hraniti i revitalizirati kosu.

Linker
25. travanj 2024 00:59