UVIJEK U TRENDU

Stiže veliki povratak četvrtastih noktiju, pa smo pronašli sjajne manikure baš za taj oblik

Oblik noktiju stvar je izbora i svatko ima svoj omiljeni, s kojim se osjeća najbolje. Od badema do prirodnih i stiletto, postoji obilje među kojima možete birati. A čini se kako se jedan vraća na velika vrata.

Kroz samo nekoliko posljedih godina, trendovi u svijetu noktiju su itekako varirali, no čini se kako su najveću kreativnost doživjeli povratkom estetike 2000-ih. Prošireni oblik nokta u obliku patke, omiljen među generacijom Z, često ukrašen upečatljivim dizajnom i privjescima, neko je vrijeme bio dominantan. No, u posljednje vrijeme oivljavanje Y2K estetike je izgubilo na popularnosti jer viđamo povratak jednog drugog trenda.

Sličan preporod događa se s četvrtastim oblikom nokta. Takav je oblik oduvijek bio prisutan, ali nije bio popularan toliko kao u posljednje vrijeme. Od druge polovine 2022. godine, četvrtasti nokti su u stalnom porastu, a osobito su postali popularni među slavnim osobama. Taj oblik možemo vidjeti na Kim Kardashian, Megan Thee Stallion, Rihanni i drugim slavnim damama. Veliku ulogu u povratku ovog trenda odigrao je i kraj razdoblja rada od kuće. Mnogi su ljudi zamijenili duge bademaste nokte kraćim četvrtastim kako bi bili praktičniji.

Početkom 2024. godine, na crvenom tepihu postalo je teško ne primjetiti nekoga s četvrtastim noktima. Od siječnja, Megan Fox ne izlazi bez baš tog oblika, baš kao i Ice Spice koja je na dodjeli Grammyja nosila produženu verziju. I Dua Lipa je isprobala kratke četvrtaste nokte u popularnoj krom boji, a Jennifer Lopez zamijenila je svoje uobičajene bademe za srednje-duge četvrtaste nokte na Zlatnim globusima.

image
C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
image
C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

A upravo je ovaj oblik noktiju zahvalan za isprobavanje s različlitim manikurama. Od živopisnih boja poput tamnocrvene, nekonvencionalnih nijansi, kameno sive, pa čak i klasične francuske manikure. Bez obzira na duljinu koju se odlučite il boju i, četvrtasti nokti očito doživljavaju renesansu. Nema ograničenja jer kao i uvijek, na kraju svojim osobnim stilom dajete finalni pečat.

Linker
16. travanj 2024 14:25