za hladne dane

Suha koža zimi? Izdvojili smo odlične kreme za ruke kojima možete riješiti taj problem

U zimskom razdoblju najčešće vodimo bitku sa suhom i ispucanom kožom na rukama. Srećom, rješenje ovog problema krije se u korištenju kvalitetne hidratantne kreme za ruke koja će vratiti koži vlagu i mekoću. Kako bismo vam olakšali potragu za savršenim proizvodom, u nastavku izdvajamo nekoliko proizvoda koji se ističu kvalitetom sastava.

U zimskom razdoblju najčešće vodimo bitku sa suhom i ispucanom kožom na rukama. Za vrijeme hladnijih dana koža je izložena niskim temperaturama, ali i pregrijanim zatvorenim prostorima, zbog čega dolazi do gubitka vlage i isušivanja kože. Kada govorimo o nepovoljnom utjecaju vanjskih uvjeta, ruke su uvijek prve na udaru, a njihovo je stanje znatno pogoršano zbog učestalog pranja. Pranjem ruku uklanjaju se nečistoće i mikrobi, ali u procesu također odlaze prirodne masnoće i druge stvari koje koža sadrži kako bi bila otporna na vanjske utjecaje. Koliko god se trudili izabrati što blaže sapune, koža na rukama nerijetko postaje toliko suha i osjetljiva da burno reagira crvenilom i pucanjem. Srećom, rješenje ovog problema krije se u korištenju kvalitetne hidratantne kreme za ruke koja će vratiti koži vlagu i mekoću. Jedino je pitanje kako u moru proizvoda na tržištu izabrati onaj pravi.

Pri odabiru kreme za ruke, kao i kod svih kozmetičkih proizvoda, treba obratiti pažnju na njezin sastav. Važno je da krema osim hidratantnih sastojaka koji sprečavaju gubitak vlage sadrži i lipide, odnosno masne komponente koje hrane kožu. Upravo zato mnoge kreme i balzami za ruke obogaćeni su prirodnim voskovima, uljima i maslacima. Najpoznatija skupina unutar lipida svakako su ceramidi, koji se smatraju najvažnijim strukturnim elementom prirodne zaštitne barijere epiderme. Nazivaju se još i fosfolipidima, a tvore zaštitni “crijep” površinskog sloja kože. Među poželjnim su revitalizirajućim sastojcima i dekspantenol (provitamin B5), vitamini A, E i F, ali i minerali poput magnezija te ureja koja je važna za zadržavanje vlage u koži. Kako bismo vam olakšali potragu za savršenim proizvodom, u nastavku izdvajamo nekoliko proizvoda koji se ističu kvalitetom sastava.

image

CeraVe Reparative Hand Cream (7 eura)/Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream (5 eura)

GLORIA EDIT

Jedan od najpopularnijih kozmetičkih brendova današnjice, CeraVe, izbacio je sjajnu kremu za osobe s osjetljivom kožom koja je sklona iritacijama. CeraVe Reparative Hand Cream u sastavu ima tri ceramida te je posebno formulirana kako bi ojačala zaštitnu barijeru kože pa predstavlja odličan izbor tijekom zime. Svojim sastavom istaknula se i Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream. Sadrži čak 40% glicerina, sastojka koji održava lipide u koži zdravima, štiti od iritacija te pomaže obnoviti barijeru.

image

Eucerin Urea Repair Plus (13,30 eura)/L‘Occitane Shea Hand Cream (5 eura)/La Roche-Posay Cicaplast Mains (10,40 eura)

GLORIA EDIT

Tu je i Eucerin Urea Repair Plus krema za ruke koja se brzo upija i vraća koži vlagu. Pogodna je za kožu sklonu kserozi (medicinski izraz za suhu kožu) i psorijazi, a sadrži ureu koja je neophodna za regulaciju razine vlage u koži. Treba spomenuti i jednu od najpopularnijih krema za ruku, L‘Occitane Shea Hand Cream koja u sastavu sadrži shea maslac, kokosovo ulje i med, a ističe se po teksturi koja se brzo upija u kožu i ne ostavlja ljepljive tragove. Za kraj, La Roche-Posay Cicaplast Mains krema za ruke koja umiruje kožu, čini je mekom i štiti ju od vanjskih utjecaja. U njezinom ćete sastavu pronaći niacinamid koji umiruje i obnavlja kožu i termalnu vodu koja štiti stanice kože. Upravo to je sve što nam treba tijekom hladnih dana kako bi naše ruke ostale njegovane i meke na dodir.

Linker
16. travanj 2024 01:08