veronika drljačić

Pred ogledalom s mladom nadom hrvatske atletike: U šoping odlazim s trenerom i čeznem za tetovažom

Mlada nada hrvatske atletike, 20-godišnja sprinterica iz Križevaca, ne izlazi na teren bez zaštitnog faktora za lice i geliranih noktiju, kosu njeguje prirodnim maskama i redovitim podšišavanjem, čezne za tetovažom - ali još skuplja hrabrost za odlazak u tatoo salon.

SAMO HIDRATACIJA

Tamne sam puti, no ljeti uvijek koristim kreme za lice sa zaštitnim faktorom - jer treniram na otvorenom i stalno sam izložena sunčevim zrakama. I upravo stoga što brzo potamnim ljeti često radim piling, a radim ga sama od praha zeolita, kokosovog ulja i šećera. Imam zahvalnu kožu, kojoj samo treba redovita hidratacija, pa za njegu koristim plavu Niveu. A jutro počinjem umivanjem običnom vodom, nakon čega nanosim tonik brenda Simple koji mi odgovara zbog sastava i pristupačne cijene. Inače, moja omiljena “mazalica” je Melem, koji najviše volim na usnama.

U OBLAKU MIRISA

Ne volim njegujuće proizvode intenzivnog mirisa, ali parfemi su ipak važan dio mojeg života. Za dnevne prigode najviše mi odgovara osvježavajući Dolce & Gabbana Light blue, dok ću navečer staviti malo dojmljivije parfeme, kao što su Paco Rabanne Lady Million te YSL Black Opium.

MED I SIRUTKA ZA ZDRAVU KOSU

Najljepša mi je prirodna kosa, koju stoga nikad nisam bojala - niti to namjeravam. Najvažnije je da je zdrava i sjajna pa izbjegavam fen i peglu za kosu, iako volim da je besprijekorno ravna. To postižem redovnim šišanjem i njegom kvalitetnim proizvodima. Perem je šamponima biljnog sastava i bez štetnih sastojaka, kao što su Desert Essence od kokosa ili Aveda od badema i trešnje, a potom stavljam masku od meda i sirutke. Med kosi daje mekoću i sjaj, a sirutka je bogata vitaminima i proteinima koji je hrane i hidratiziraju.

Pred ogledalom: Dorotea Živolić otkrila je sve svoje tajne rituale za održavanje prirodne ljepote

NOKTI SVIH BOJA

Ruke i nokti mnogo govore o ženi, a moji su uvijek pažljivo oblikovani. Ljeti stavljam gel, sviđaju mi se sve boje, a najviše kričavozelena i žuta. Nakon povratka s mora odlučila sam se, doduše, za bijeli gel jer je odličan kontrast mom preplanulom tenu.

PRVA ŠMINKA SE PAMTI

U skladu s mojim uvjerenjem da je prirodno najljepše, minimalno se šminkam. Na natjecanjima nikad ne stavljam make-up, samo kad izlazim s prijateljima - a i tada nanesem samo maskaru za volumen trepavica (Maybelline Volume Express), dok oči obrubim smeđom olovkom Max Factor. Inače, sjećam se svojeg prvog šminkanja, bilo mi je trinaest godina i uredila sam se za dodjelu atletičarskih nagrada.

U SHOPPING S TRENEROM

Kao sportašici, trenirka mi je najdraži odjevni predmet pa u njoj katkad idem i u grad - no to ne znači da je to moj jedini izbor. Ne robujem trendovima, ali ponekad se modno inspiriram na Instagramu i Pinterestu i rekla bih da sam oblikovala neki ležeran stil u kojem prevladavaju vedre boje. U shopping nerijetko idem s curama iz kluba, pogotovo smo motivirane nakon dobrih rezultata, a katkad nas prati naš trener Drago Palčić. Često nosim nakit, uglavnom lančiće, narukvice i naušnice od srebra i bijelog zlata.

OLIMPIJSKA TETOVAŽA

Već dugo planiram napraviti tetovažu. O svemu sam promislila - motiv sprintera s prednje strane gležnja, a naziv disciplina koje trčim sa stražnje strane - no trebam se samo odvažiti na taj čin. A ako se izborim za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024., dodat ću još i olimpijske krugove.

Tajna ljepote Arije Rizvić: ‘Već godinama imam isti ritual njege lica, a make-up mi je diskretan‘

Linker
19. travanj 2024 23:46