Prirodno i elegantno

Veliki trendovi u svijetu manikura: Ovakve ćemo nokte nositi u 2024. godini

Iako stilove manikura koji će biti u trendu uglavnom odlučuju poznati beauty stručnjaci i velike kozmetičke tvrtke, u posljednje vrijeme nije neobično da najtraženije manikure inspirira određena serija, slavna osoba ili trend koji počne na društvenim mrežama.

Baš kao što je to slučaj u svijetu mode, i kod manikura trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu. Nerijetko boje lakova za koje smo milisli da ćemo ih nositi zauvijek padaju u zaborav već nakon nekoliko mjeseci, dok ima i onih koji se uporno vraćaju u modu svakih nekoliko godina. Kada je riječ o trendovima manikure za 2024., stručnjaci iz beauty industrije najavili su kakve bismo nokte mogli nositi ove godine.

Crveni nokti

Crveni nokti nisu novost, ali bi u godini koja je upravo započela mogli doživjeti svoj preporod. Ova efektna, a opet nekičasta nijansa savršeno funkcionira za svako godišnja doba jer je bezvremenska. Duboke crvene boje trešnje i merlota bit će najpopularnije na početku godine, dok će ljetnim mjesecima dominirati nešto svjetlije nijanse. Bez obzira na to odlučite li se za chrome, glazuru, šljokice, mat finiš ili visoki sjaj, možete biti sigurni da s crvenom nećete pogriješiti.

50 nijansi smeđe

Smeđa je bila jedan od najvećih iznenađenja za jesen/zimu nakon što su se latte nokti pretvorili u mocha nokte, ali neutralna će nijansa očigledno ostati must-have i u 2024. Za sve one koji bi se željeli odmaknuti od klasične smeđe boje, it detalj bit će i zanimljive kombinacije hladne nijanse i badema, a ne smijemo zaboraviti ni čokoladne nokte koji će biti posebno popularni. Naime, i u svijetu mode upravo se čokoladna nijansa ističe kao jedna od onih koje bi u narednim mjesecima mogle vladati.

Chrome manikura

Iako je chrome već prošle godine doživio veliku potražnju, izgleda kako njegova popularnost neće pasti ni u godini koja je upravo započela. Naime, stručnjaci nagađaju kako bismo mogli očekivati sve više potpunih, takozvanih 3D kromiranih manikura na noktima. Posebno će se isticati one u srebrnoj boji i ostalim tamnim podlogama poput tamnocrvene ili crne.

Kratki nokti

Kratki nokti ove će godine ponovno biti in, čemu se posebno raduju ljubiteljice minimalizma. Osim toga što su jednostavni te savršeno izgledaju bez obzira na to za koju se boju laka odlučili, savršeni su upravo za kreiranje lijepih i originalnih dizajna. Stručnjaci predviđaju da će najtraženije biti klasične nude i poluprozirne manikure, ali i one s ponekim zanimljivim detaljem poput mašnica ili nekih drugih elemenata na noktima.

Aura nokti

Iako mnogi misle da je šarene nokte bolje ostaviti u ljetnoj sezoni, stručnjaci predviđaju da će takozvani trend aura noktiju biti jedan od najvećih must have manikura. Naime, šareni dizajni na noktima su često jedan od najpopularnijih načina da ukomponiramo malo boje u svoje outfite, bez obzira na to je li riječ o ljetu ili zimi. Aura nails savršeno izgledaju podjednako dobro na kratkim, kao i na dugim noktima, potrebno je jedino izabrati kombinaciju boja koja se vama najviše sviđa. Osim toga, najbolji dio kod ovog trenda je taj što možemo bezbroj puta napraviti potpuno različite varijacije ovog dizajna.

Linker
24. travanj 2024 04:38