Modna inspiracija

Povratak zaboravljenog trenda: Omiljeni komad iz 90-ih mogao bi biti glavna zvijezda ovog proljeća

Nekada su tregerice bile namijenjene prvenstveno ležernim prigodama dok se danas bez problema nose i na svečanije modne kombinacije. Toga su svjesne i brojne trendseterice, a jedna od njih je i Hailey Bieber koja se ne ustručava tregerice nositi na visoke potpetice i dugačke chic balonere.

Iako su vrhunac svoje popularnosti doživjele krajem 90-ih, izgleda kako se traper tregerice ponovno vraćaju u modu. To nimalo ne čudi jer je traper i inače bezvremenski materijal koji nositi u gotovo svakoj prilici, a naročito u prijelaznom razdoblju kada vanjske temperature malo porastu. Jedna od prvih koje su proslavile ovaj komad bila je Jennifer Aniston koja je među prvima na setu "Prijatelja" nosila traper tregerice, a voljela ih je i princeza Diana.

Njihov su primjer kasnije odlučile slijediti i mnoge druge trendseterice i it djevojke poput Hailey Bieber, Blake Lively, Jennifer Lawrence i Jennifer Lopez, a izgleda kako je upravo pronalazak inspiracije u 90-ima i njihov povratak među modne trendova današnjice rezultirao time da se ovaj ležerni komad vrati u naše ormare, i to u novijim i modernijim izdanjima.

image

Hailey Bieber jedna je od trendseterica koje tregerice nose u gotovo svim prigodama, bez obzira na to je li riječ o svakodnevnom looku ili svečanijem outfitu

THE HOLLYWOOD CURTAIN/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Jennifer Lawrence najradije kombinira tregerice s casual T-shirtom i sandalama

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Jennifer Lopez rado nosi traper tregerice

LESE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Naime, nekada su tregerice bile namijenjene prvenstveno ležernim prigodama, dok se danas bez problema nose i na svečanije modne kombinacije. Upravo je Hailey jedna od onih koje se ne ustručavaju tregerice nositi na visoke potpetice i dugačke chic balonere. Upravo smo zato za vas odlučili izdvojiti nekoliko naših favorita iz bogate ponude luksuznih modnih kuća, ali i cjenovno pristupačnijih high street brendova te vas usput inspirirati na lookove koji će se, po svemu sudeći, najviše nositi u sezoni koja je pred nama.

image

Miu Miu kratka siva majica (550 eura)/Alaïa crna kožna torbica (2200 eura)/Miu Miu traper tregerice (1680 eura)/Prada crne lakirane salonke (1250 eura)/Zara kožna jakna motorističkog stila (49,95 eura)

MYTHERESA/ZARA
image

Zara crna majica Kate Moss (19,95 eura)/Saint Laurent kožna torbica (1390 eura)/Levis traper tregerice (108 eura)/Mango crni prijelazni baloner (149 eura)/Golden Goose tenisice (490 eura)

ZARA/LEVIS/MYTHERESA/MANGO
Linker
05. ožujak 2024 13:02