Stil koji oduševljava

Tenniscore je apsolutni hit među slavnim ljepoticama: Izdvajamo sjajne komade za svaki budžet

Predvodnice ovog popularnog stila su Zendaya, koja se trenutačno nalazi na svjetskoj premijeri novog filma "Izazivači", ali i Hailey Bieber koja je nedavno snimila kampanju za brend Fila.

Od apsolutne dominacije traper odjevnih predmeta koja je zavladala još početkom 2023., opsesije Miu Miu brendom, vladavine kožnih komada pa sve do neizostavne "barbiecore" manije, sa sigurnošću možemo reći kako su prošlu godinu obilježili doista različiti trendovi u svijetu mode. No kako to i inače biva, s novom godinom dolaze nam i novi stilovi pa smo tako u 2024. već imali prilike svjedočiti povratku pojedinih modnih trendova. Jedan od njih je takozvana western estetika ili kaubojski stil, a sada se vraća još jedan - tenniscore.

image

Zendaya u Londonu, na britanskoj premijeri filma "Izazivači"

JUSTIN TALLIS AFP

Riječ je o stilu koji je, kao što mu i samo ime govori, inspiriran upravo ovim popularnim sportom, dok odjevni komadi izgledaju kao da smo tek sišli s teniskih terena. Jedna od predvodnica tenniscorea je i Zendaya koja se trenutačno nalazi na svjetskoj premijeri novog filma "Izazivači", a posljednja u nizu održala se u Londonu gdje je glumica zablistala u bijeloj haljini visokog proreza s izvezenim teniskim reketima - simpatičnim detaljima koji su upotpunili cijelu kreaciju.

image
TIZIANA FABI AFP

Na premijeri novog filma u Rimu 27-godišnja je glumica tako oduševila u srebrnoj Loewe haljini tenniscore stila, a poglede je posebno privlačila neobičnim cipelama koje su na potpeticama imale teniske loptice. Tako je još jednom dokazala da, zajedno sa svojim dugogodišnjim stilistom Lawom Roachom, pomno razmišlja o apsolutno svakom outfitu te kako ga uskladiti s temom filma koji u tom trenutku promovira.

image
TIZIANA FABI AFP

No Zendaya nije jedina koja je tenniscore ovih dana vratila na modnu mapu. Isto je to napravila i Hailey Bieber koja je krajem ožujka snimila kampanju za Filu, talijanski sportski brend. On je ove sezone fokus stavio na replike retro trenirki, teniskih suknji i sportskih topova, koji se uz prsluke, polo majice i haljine ubrajaju u neizostavne komade karakteristične za tenniscore.

image
FILA/PLANET/PROFIMEDIA

Iako se prvenstveno radi o sportskim komadima, prednost tenniscore estetike je ta što se može nositi u svim kombinacijama i pomalo nas podsjeća na "old money" stil. Bez obzira na to je li riječ o klasičnim tenisicama, stylish balerinkama ili kožnim mokasinkama, komadi koji pripadaju ovom trendu izgledat će jednako dobro za koju se god obuću odlučili.

Upravo zbog toga nije dugo trebalo da ovaj stil, gotovo u rekordnom vremenu, potpuno zavlada modnom scenom i osvoji trendseterice diljem svijeta. Da je riječ o velikom povratku tenniscorea dokazuje i ponuda luksuznih modnih kuća i high street brendova u čije smo nove kolekcije zavirili te izdvojili favorite za svaki budžet.

image

Zara kratka haljina s ovratnikom košulje i kratkim rukavima (29,95 eura)

ZARA
image

Polo Ralph Lauren ružičasta majica bez rukava (129 eura)

RALPH LAUREN
image

Zara svjetlucave suknja hlače s voluminoznim detaljem (27,95 eura)

ZARA
image

The Upside tamnoplava kratka haljina (200 eura)

MYTHERESA
image

Tommy Hilfiger ružičasta kratka majica (99,90 eura)

TOMMY HILFIGER
image

Tory Sport bijela kratka haljina (370 eura)

MYTHERESA
image

Mango plavi prsluk od 100 posto pamuka (55,99 eura)

MANGO
Linker
23. travanj 2024 15:05