domaći dizajneri na jednom mjestu

Zavirite u Lookbook doajena dizajna nakita, ali i novih imena na domaćoj modnoj sceni

U vremenu kada smo osuđeni na periode potpune ili djelomične društvene hibernacije, iza kulisa tog ‘neživota‘, domaća dizajnerska scena nakita nalazi se na pragu svoje nove renesanse.

Za domaće dizajnere nakita period ''Covid sna'' gotovo da nije postojao. Takvo stanje potvrđuje njihova kreativna hiperaktivnost koja se u punom sjaju materijalizirala na novom i nikad većem Lookbooku hrvatskih dizajnera nakita.

U inat svim izazovima, ograničenjima i preprekama, novi Lookbook svojim genijalnim nakitom još jednom ''kleše'' monument domaćeg dizajna, kako kroz predstavljanje doajena dizajna nakita, majstora zlatarske struke, tako i novih perspektivnih imena na sceni.

image
Ivana Tomić

Čitajte i: Kakav nakit birati: Donosimo mini vodič uz kojeg ćete biti nepogrešivi čak i prilikom online kupnje

''Čini mi se kako većina nas uz zadrške i više nego oprezno osjeća da negdje iza horizonta polako proviruju zrake povratka u ''normalan život'', život koji svi željno iščekujemo. I pod takvim naizgled optimističnim okolnostima, u kojima i dalje ni za kratki period ne možete predvidjeti razvoj situacije, ponovno se odlučiti na realizaciju projekta kao što je Lookbook koji u svojoj strukturi ima niz specifičnosti i od organizacije do realizacije angažira vremenski period od nekoliko mjeseci, bio je poseban izazov.

image
Ivana Tomić

Iako je ovo ukupno bio 16. Lookbook, svaki put me iznova oduševljava entuzijazam i energija sudionika, a prije svega strast modnih autora s kojom pristupaju projektu. Takav duh daje energiju za daljnju borbu kao ostvarivanju zajedničkog cilja, afirmacija hrvatskog modnog dizajna, odnosno hrvatskog modnog proizvoda i njegove kvalitete.

Posebno zadovoljstvo mi je navesti kako ovaj put 66 autora dokazuje kako površinu na kojoj djeluje domaći dizajn nakita nije moguće omeđiti kreativnom granicom, demonstrirajući još jednom snagu, kvalitetu i izdržljivost usprkos svim izazovima vremena u kojem se nalazimo. Ovaj vrlo respektabilan broj autora pokazao je najbolje što domaća dizajnerska scena nakita nudi, potvrdivši kako njezinim rastom i afirmacijom raste i jača svaki njezin član'', naglasio je Tomislav Perić, osnivač ovog odličnog projekta.

image
Ivana Tomić

Čitajte i: Otkrivamo kakav nakit nose poznate hrvatice

Lookbook hrvatskih dizajnera nakita 2021 obilježava posebno poglavlje kronike hrvatskog modnog dizajna.

Linker
04. prosinac 2023 04:16