Getty Images
SKUPOCJENI KOMAD NA AUKCIJI

Drama oko haljine: Kreacija inspirirana Judy Garland u središtu pozornosti, na kraju uključena i policija

Haljina koju je Lady Gaga nosila na svečanoj dodjeli nagrada Zlatni globus privukla je mnogo pozornosti, najprije zbog sličnosti s haljinom Judy Garland iz originalnog filma 'Zvijezda je rođena', a sada i zbog optužbi da je ukradena i stavljena na aukciju. Ipak, čistačica koja ju je našla tvrdi da je haljinu dobila na dar nakon što mjesecima nitko nije ni pitao za nju.

Jedna od najspektakularnijih haljina koje je osebujna pjevačica Lady Gaga nosila u posljednje vrijeme jest raskošna plava kreacija s potpisom modne kuće Valentino u kojoj je zablistala na dodjeli Zlatnog globusa. Ova svilena haljina nastala je prema onoj koju je nosila Judy Garland u originalnom filmu "Zvijezda je rođena", a osim upečatljive boje koja graniči s bojom lavande ističe se šlepom i puf rukavima koji su veliki hit ove sezone.

No, oko haljine se podigla neviđena drama i to zbog spremačice koja ju je navodno ukrala i stavila na aukciju bez pristanka dizajnera. Nakon svečane dodjele u siječnju, Gaga je haljinu ostavila u Beverly Hilton hotelu kako bi je tim talijanskog dizajnera pokupio i spremio na sigurno. No to se nikad nije dogodilo i spremačica Sara Corea pronašla ju je u hotelskoj sobi te je prijavila u "pronađene stvari". Haljina je tamo svojeg vlasnika čekala od siječnja do rujna ove godine, a kako se nitko nije pojavio na kraju je predana sretnoj nalaznici po principu "tko nađe - njegovo". I možda bi cijela stvar prošla neprimijećeno da se spremačica nije odvažila i haljinu koja je na Zlatnom globusu gotovo "srušila internet" stavila na aukciju s početnom cijenom od 8 tisuća dolara, što je zapravo poprilično dobra cijena za couture kreaciju kuće Valentino s obizrom da je početna cijena za njihove haute couture haljine oko 150 tisuća dolara.

Lady Gaga at the 76th Annual Golden Globe Awards held at the Beverly Hilton Hotel on January 6, 2019 in Beverly Hills, CA., Image: 405698343, License: Rights-managed, Restrictions: Available for Syndication in UK, Ireland, Croatia, Serbia, Hungary, Czech Republic, Greece, Sweden and Norway only, Model Release: no, Credit line: Tammie Arroyo-GG19 / AFF-USA.COM / Press Association / Profimedia
Tammie Arroyo-GG19 / AFF-USA.COM / Press Association / Profimedia

I tu su krenuli problemi: losanđeleška policija dobila je dojavu 25. listopada o mogućoj krađi, a za vrijeme istrage utvrđeno je kako je nestala dizajnerska haljina stavljena na aukciju, ali nije se radilo o krađi. Policija je naglasila kako više nema aktivne istrage te da će se oko cijele situacije dogovoriti stranke uključene u cijeli kaos.

Lady Gaga at the 76th Annual Golden Globe Awards held at the Beverly Hilton Hotel on January 6, 2019 in Beverly Hills, CA., Image: 405697161, License: Rights-managed, Restrictions: Available for Syndication in UK, Ireland, Croatia, Serbia, Hungary, Czech Republic, Greece, Sweden and Norway only, Model Release: no, Credit line: Tammie Arroyo-GG19 / AFF-USA.COM / Press Association / Profimedia
Tammie Arroyo-GG19 / AFF-USA.COM / Press Association / Profimedia

U međuvremenu se oglasila i modna kuća Valentino koja tvrdi da slavna haljina nije Coreino vlasništvo pa da može s njom raditi što želi. Zbog toga su poduzeli sve mjere kako bi je povukli s aukcije, iako Nat D. Sanders poručuje da će se aukcija ipak održati jer je s njihove strane sve rađeno prema proceduri. Ipak, interes nije prevelik - za sada su tek dvije ponude i ona više iznosi 9680 dolara. Iako nije najjeftini ulov na aukciji pa sigurno i cijena utječe na interes, mnogi sumnjaju da se radi o originalu jer je navedeno da je materijal poliester, ali i jer je haljina punih devet mjeseca bila skladištena u tko zna kakvim uvjetima.

Linker
18. travanj 2024 07:53