Trenutna situacija je pogađa

Hit komadi s revije: Ako se pita Stellu McCartney, zima 2022. uopće neće biti dosadna

U sklopu pariškog Tjedna mode slavna dizajnerica je predstavila kreacije svoje modne kuće, a sve je popraćeno antiratnim porukama.

Pariški je Tjedan mode ugostio neka od najvećih modnih imena, a među njima i reviju dizajnerice Stelle McCartney, koja je prilikom kreiranja nove kolekcije surađivala s umjetnikom Frankom Stellom. Naime, čitava je kolekcija modne kuće inspirirana njegovim radovima, ponajviše u motivima i linijama, a kreatorica je od umjetnika posudila i kolažni otisak s jedne od njegovih litografija. To se može vidjeti na primjeru više komada, među kojima se posebno ističe haljina s fotografije.

image

Dizajnerica je od umjetnika posudila i kolažni otisak s jedne od njegovih litografija

PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Nova kolekcija ove modne kuća obilježena je siluetama, poput kombinezona koji podsjećaju na kakvu umjetničku uniformu. Stella McCartney za Vogue je otkrila kako je Frank morao odobriti svaki komad iz kolekcije.

image

Prije same revije, mogao se čuti poznati mirovni govor Johna F. Kennedyja

STELLA MCCARTNEY VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

"Frank ima nevjerojatno dobar ukus, ali i znanje o umjetnosti i dizajnu pa su čak i neodobravanja bila popraćena zanimljivim argumentima. Uglavnom, oduševio me njegov pogled na modu", izjavila je kreatorica.

Prije same revije, mogao se čuti poznati mirovni govor Johna F. Kennedyja Strategija za mir, a McCartney je donirala sredstva organizaciji CARE, koja pruža hitnu kriznu potporu Ukrajini. Revija je popraćena i pjesmom Give Peace a Chance, koju su napisali John Lennon i dizajneričin otac, Paul McCartney.

image

Umjetnik je morao potvrditi svaki korak iz kolekcije

JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kako su slavna manekenka i kreativni direktor Balenciage pružili podršku Ukrajini

Mnogi su pohvalili način na koji je dizajnerica ukazala na nepovezanost mode i rata, a sama je priznala kako se veoma teško nosi s aktualnom situacijom. Ipak, ova je modna kuća i ranije pokazivala osviještenost spram svjetskih problema pa je većina kolekcije izrađena od recikliranih materijala. I ovu je reviju modne kuće Stella McCartney obilježila prava paleta boja i uzoraka, a dizajnerica je osigurala da se u sklopu nove kolekcije pronađe nešto za svačiji stil.

image

Dizajnerica je osigurala da se u sklopu nove kolekcije pronađe nešto za svačiji stil

PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
Linker
12. travanj 2024 14:12