Instagram
recept za uspjeh

Stella McCartney i adidas imaju nove veganske tenisice koje će s polica brzo nestati

Nastavlja se uspješna suradnja sportskog brenda adidas i britanske dizajnerice Stelle McCartney. Nakon odlično prihvaćenih tenisica od veganske kože, novi model pušten je u prodaju.

Dizajnerica Stella McCartney jedna je od prvih koja je modnoj održivosti i ekološkoj osviještenosti počela davati na važnosti. Njezina suradnja s adidasom od samih početaka pokazala se uspješnom, pa je nastavljaju i u budućnosti. Prve Stan Smith tenisice od veganske kože izašle su 2018. i odmah pronašle svoje kupce te oduševile na tržištu, a zajedno surađuju još od 2005. godine. Zajedničkim snagama sada su izbacili novi model, nakon što su prve modele zavoljele i celebrity modne ikone, poput Meghan Markle.

Svima onima koji su prije mislili suprotno, McCartney je dokazala da može izbaciti 'it' proizvode i pritom iz proizvodnje izbaciti životinjsku kožu, perje i krzno životinjskog podrijetla. Drugi model Stan Smith tenisica dolazi u razigranom izdanju, uz vezice u duginim bojama i zvjezdice umjesto prepoznatljive adidasove tri prugice. Na peti se nalazi efektni detalj s crnim prugama, po čemu se razlikuju od starih modela.

Stella McCartney
Adidas x Stella McCartney

Stella McCartney
Adidas x Stella McCartney

Stella McCartney
Adidas x Stella McCartney

"Toliko mladih ljudi je došlo u moju trgovinu kako bi se raspitali o veganskim Stan Smith tenisicama. Zanima ih od čega su tenisice rađene i govore nam koliko im je važno da je njihova obuća rađena od veganske, a ne životinjske kože. To je budućnost", izjavila je dizajnerica koja je pronašla recept za uspjeh u suradnji s adidasom, a naglasak na održivost stavlja i u samostalnim kolekcijama.

Novi model Stan Smith tenisica na web shopu dizajnerice dolazi po cijeni do 1850 kuna, odnosno 250 eura te su puštene u prodaju.

Linker
13. travanj 2024 20:24