Aleksandar Selak
#ostajemdoma

Aklea Neon: 'Kad sve ovo prođe, napravit ću post-apokaliptični party'

Osječka glazbenica i kantautorica pridružila se kampanji #ostajedoma i podijelila s čitateljima Gloria.hr kako se zabavlja u svoja četiri zida i zašto joj nikada nije dosadno.

Doroteu Zovko, glazbenicu pod umjetničkim imenom Aklea Neon, pamtimo po neobičnom nastupu na ovogodišnjoj Dori s pjesmom "Zovi ju mama". Osječka kantautorica vrijeme u samoizolaciji najčešće krati stvarajući glazbu, kuhajući ili čitajući te joj nikada nije dosadno.

Što ćete raditi narednih dana kod kuće?

- Jučer sam imala svoj prvi Facebook live session za WWF Adria u sklopu "Sata za planetu zemlju" uz još osam internacionalnih glazbenika. Divno mi je i iz svoje sobe biti predana u zaštiti prirode, zapravo to svi sada, ni ne znajući, najviše radimo. Pomažemo joj da opet prodiše. Planiram još jedan koncert emitiran uživo na Facebook stranici portala ziher.hr ovaj petak od 20 sati.

Narednih dana ću biti u svojoj karantenskoj rutini - stvaranje, čitanje, kuhanje, spavanje, kavica pa čaj, neka online radionica i obavezno online joga koju vodi moja najbolja frendica Arijana. Obožavam kad mi njezin glas ispuni stan jer je jedina koja me može natjerati da doma vježbam.

Je li vam dosadno i što činite kad jest?

- Nisam još imala niti jedan takav trenutak. One sve zaostale "to do" liste sada polako rješavam i usput uživam u isprobavanju onih silnih zdravih recepata koje sam si sačuvala na Pinterest boardovima. Prvi put mi se nije skroz raspao vege burger! Čitam tri knjige odjednom – kako mi koja padne pod ruku i radim na svom debitantskom albumu. Umjetnicima je poznato vrijeme samoizolacije, to uvijek radimo u procesu stvaranja pa mi ostajanje kući nije strano. Kreativa ti se tada brže prišulja.

Izlazite li ponekad van i gdje?

- Šetam svog psa Šarkija, on mi je sad karta za van. Vidjela sam neki meme gdje pas odlazi van i govori gospodaru "Budi dobar, vratit ću se brzo." Živimo u vremenima o kojima će se pisati u udžbenicima, svijet se drastično mijenja. Rano ujutro znamo trčati po kvartu ili bundekom s maskom preko ustiju.

Mislav Mesek

Što vam najviše nedostaje iz vanjskog svijeta?

- Spontani dodiri i zagrljaji s ljudima koji su mi bliski. Super mi je Face time, ali kada sve ovo prođe, zagrlit ću najbolje frendice tako jako da im ponestane zraka. I neke stvari koje sam odgađala jer su uvijek bile dostupne, kao odlazak u kino. Nadam se da će film Mulan premijerno prikazati kada sve ovo prođe. To mi je najdraži crtić iz djetinjstva, moram ga vidjeti na velikom ekranu.

S kime se redovito čujete?

- S tim istim frendicama koje bih izgrlila i s obitelji svakodnevno. Također i s još puno dragih ljudi sa strane, inbox mi je konstantno pretrpan; svi sada još više visimo na mobitelu. Prvi tjedan karantene iPhone mi je javio da mi je screen time porastao za 40 posto.

Što ćete prvo napraviti kad završi karantena?

- "After-apocalypse" party sa svim ljudima koje obožavam. Da se možemo grliti do prekosutra. Dress code će definitivno biti nešto u apokaliptičnom "Mad Max" stilu.

Čitajte i:

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
15. travanj 2024 23:14