pomoć ne prestaje stizati

Pažanin s kolegama pokrenuo akciju za Petrinju, a vlasnik najbolje hrvatske pizzerije zaputio se tamo sa sinom

Splitski chefovi kuhat će neumorno za potresom stradala područja, a novac koji prikupe u akciji, Splićani će uplatiti potrebitima. S druge strane, Marin Vanjak svoju će slavnu pizzu sa sinom raditi u Petrinji, kako bi nahranio što više ljudi. Već je pronašao prostor i osigurao uvjete rada.

Slavni chef Ivan Pažanin pokrenuo je danas sa svojim kolegama Hrvojem Zirojevićem i Bracom Sanjinom humanitarnu akciju koja će trajati do nedjelje - 10. siječnja. U suradnji s Wolt.hr i Zakladom Solidarna, splitski chefovi s kolegama Stjepanom Vukadinom, Sonibojem Grginom, timom restorana Kadena i kuharima volonterima skuhat će slasna jela, a moći će se naručiti putem Wolt dostavnih servisa. Sav prihod od prodaje sjajnih jela namijenjen je potresom pogođenoj Banovini. Dečki se nadaju što većem odazivu građana.

I dok Splićani pomažu sa svog terena, oni koji su bliže Sisku, Petrinji i Glini odlaze tamo kako bi pokušali pomoći na mjestu strašne tragedije. U Petrinji je tako od danas Marin Vanjak, osnivač najbolje hrvatske pizzerije.

Vlasnik O'Hare sa sobom je poveo i svog sina Ivana. Vanjak je na Facebooku objavio i poziv za sve one koji im se žele pridružiti u Petrinji.

"Radimo cijeli dan po potrebi. Priprema i termika su na jednom mjestu. Sva potrebna oprema je u Petrinji i od utorka pravimo pizze. Sve namirnice su osigurane. Nećete biti gladni. Radimo pizze po potrebi, pizza je samo miješana, a nadamo se čim većem broju pizza", napisao je na službenoj stranici svoje konzultantske tvrtke Marin Vanjak. U kratkom je roku uspio pronaći u Petrinji prostor za rad i instalaciju velike peći, a u svemu mu je pomogla ekipa okupljena iza inicijative "Chef kuha doma".

Inicijativa "Chef kuha doma" 07. siječnja otvara još jednu kuhinju, ovog puta u Sisku. Hrvatski chefovi odmah su se nakon razornog potresa uputili u Petrinju gdje već danima neumorno kuhaju za sve koji su ostali bez svojih domova.

Linker
18. travanj 2024 08:56