NIJE KRAJ

‘Čudovište‘ se žali: Slavni roker diže tužbu protiv holivudske glumice zbog njenih optužbi

Američki glazbenik Marilyn Manson od suda traži da ga zaštiti od optužbi bivše zaručnice Evan Rachel Wood za seksualno zlostavljanje.

Scenski imidž i kontroverze koje izaziva svojom pojavom na pozornici i u javnosti su jedno, a optužbe za seksualno zlostavljanje i napastvovanje nešto sasvim drugo. Shvatio je to i slavni američki roker Marilyn Manson koji je prošle godine postao meta brojnih žena koje su ga optužile za cijeli niz slučajeva fizičkog, psihičkog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja.

Sve okolnosti te su žene detaljno opisale i Mansona prozvale - čudovištem.

image

Marilyn Manson i Evan Rachel Wood na Toronto Film Festivalu 2007.

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

Među njima je bila i njegova bivša zaručnica, glumica Evan Rachel Wood koja je javnosti otkrila da u Mansonovu nema nikakvog pretvaranja, već da je ono što se vidi na pozornici stvarno on - muškarac poremećenog uma.

"Ime mojeg zlostavljača je Brian Warner, svijetu poznat kao Marilyn Manson. Perfidno me zavodio još dok sam bila tinejdžerica i zatim me godinama stravično zlostavljao. Isprao mi je mozak i manipulirao sa mnom kako bih mu se u potpunosti podčinila", napisala je Rachel Wood, zvijezda TV serijala Okus krvi i Westworld. S Mansonom je bila u vezi od 2006. do 2010., a za javni istup se odlučila kako bi svog bivšeg spriječila u namjeri da ikad više naudi drugima. Evan Rachel Wood je pritom podijelila i jezovita svjedočanstva ostalih navodnih Mansonovih žrtava, a u HBO-vom dokumentarcu Phoenix Rising, čija je premijera 15. ožujka dodala je i svoju novu optužbu.

"Snimanje Mansonovog spota 2007. uključivalo je i silovanje pred kamerom", izjavila je glumica u filmu koji istražuje povijest njezine pravne bitke protiv Mansona.

image

Evan Rachel Wood i Marilyn Manson na setu serijala 'Mildred Pierce' 2010.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Ispovijest milijarderke o razvodu od Billa Gatesa: ‘Bila sam bolesna od laži‘

A sad će svoje tvrdnje morati dokazati na sudu, jer je američki roker kojem je diskograf u međuvremenu otkazao suradnju, podigao tužbu zbog laži i narušavanja ugleda.

"Riječ je o malicioznoj kampanji protiv mog klijena Briana Warnera koju Evan Rachel Wood, njegova bivša dugogodišnja partnerica, vodi sa svojom prijateljicom Illmom Gore. Njih dvije su brojne žene navele na lažna svjedočenja prema natuknicama koje su im unaprijed pripremile", izjavio je njegov odvjetnik.

image

Evan Rachel Wood bila je tinejdžerska zvijezda: s kolegicom Nikki Reed na snimanju filma 'Thirteen' 2003.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Na popisu je čak 21 svjedočenje, a odvjetnik tvrdi da su se Wood i Gore lažno predstavljale kao istražiteljice FBI-ja koje su te žene upozoravale kako su u opasnosti zbog istrage protiv Mansona.

Mansonov odvjetnički tim je Wood optužio i za lažno svjedočenje pod prisegom, a njezinu partnericu za kreiranje lažnih adresa elektroničke pošte i korespondencije, a kako će se stvari na sudu razviti tek ćemo vidjeti.

image

Na premijeri filma 'King Kong' 2005. s Jamiejem Bellom, svojim budućim suprugom

CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Gradi slavu na prljavom vešu kraljevske obitelji: ‘Meghanina priča je totalno sra*je‘

U svakom slučaju HBO zasad ne odustaje od prikazivanja svog dokumentarca.

Linker
18. travanj 2024 04:40