Razotkrivanje

Maja Ciglenečki o tome zašto se vratila na posao sedam mjeseci nakon poroda i kada je zadnji put bila na romantičnoj večeri

Jedno od ugodnijih lica s TV ekrana vratila se na posao nešto malo više od godinu dana nakon poroda, kako usklađuje poslovne i obiteljske obaveze otkrila je u intervjuu Magazin Gloria.

Radijska i TV voditeljica, Maja Ciglenečki koja se sedam mjeseci nakon rođenja drugog sina vratila na posao, otkriva zašto noću spava samo četiri-pet sati te kako bi se u njenu karijeru uklopio vlastiti talk-show.

Kako to da niste iskoristili cijelu godinu rodiljnog dopusta?

- Jutarnje šihte mi omogućuju usklađivanje posla i obiteljskog života. Zaista volim to što radim i posao za mene nije tlaka pa sam se radovala povratku i novim izazovima.

Jeste li se odviknuli od ranog ustajanja?

- Moja se djeca uvijek bude vrlo rano, tako da dužeg spavanja u razdoblju koje sam provela kod kuće - nije bilo. Uz to, ponovno su aktualna noćna buđenja pa sam stalno u pogonu.

Koliko sati u prosjeku spavate?

- Rekla bih 4-5 sati, ali ne u komadu. Tako je to kad su djeca mala i nisu spavalice.

Što vas najbolje razbuđuje?

- Šalica turske kave.

Kako ste vi i suprug Bojan, IT stručnjak, podijelili obiteljske obaveze?

- Nemamo podjele. Samoinicijativno obavimo ono što je trenutno potrebno. Oboje smo po prirodi društveni i volimo trenutke opuštanja, no ne bježimo od posla i obaveza.

Čime vas je suprug osvojio?

- Bojan je inteligentan, brižan, društven i vrijedan. Kako prije 10 godina, kad smo se upoznali, tako i danas.

image
Maja Ciglenečki po novom spava 4-5 sati u komadu.




DAMJAN TADIC/CROPIX

Kad ste posljednji put bili sami na romantičnoj večeri?

- Lani, za godišnjicu braka 30. kolovoza. No, treba uzeti u obzir da su restorani dugo bili zatvoreni zbog korone, a zaredale su se i dječje viroze...

Što ćete sinovima savjetovati kad na red dođu prve ljubavi?

- Reći ću im da su i sreća i razočaranje u ljubavi dio puta koji svi kad-tad prođemo i da ih tek očekuje puno toga. Savjetovat ću im da uvijek budu svoji, da što manje idealiziraju i da u drugoj osobi traže vrijednosti koje i sami imaju i cijene.

Priželjkujete li još djece?

- Mislim da je naša obitelj sada potpuna.

Čitajte i: Nikša Bratoš o borbi s koronom: ‘Nakon bolnice trebalo mi je mjesec dana da prestanem kašljati‘

Kakva ste bili djevojčica?

- Nisam bila sklona nepodopštinama. Bila sam društvena, kao i danas, ali voljela sam i trenutke koje bih provodila sama, često slikajući ili svirajući klavijature. Stalno sam slušala glazbu i često sanjarila.

Jeste li maštali o nekom drugom zanimanju?

- Otkad znam za sebe, privlačilo me vođenje, iako nisam mislila da će mi se taj san ikada ostvariti.

Kako to da ste, uz engleski, odlučili studirati španjolski jezik?

- Naučila sam ga u osnovnoj školi gledajući meksičke sapunice. Interes za takvu vrstu serija s vremenom je potpuno splasnuo, ali za španjolski jezik - nikada.

Od koga ste naslijedili televizičnost i ugodan glas?

- Nekako obiteljski imamo dobru dikciju i artikulaciju. Mama je u duši istraživački novinar, iako ju je životni put odveo u sasvim drugom smjeru, a tata i brat se bave videoprodukcijom. Tako da mislim da nam se osobine i sklonosti nekako isprepleću.

Jeste li kad napravili neki gaf pred kamerama?

- Mislim da u ovih 13 godina televizijskog angažmana nije bilo ozbiljnijeg gafa. Jedino manjak koncentracije, što je meni u tom trenutku izgledalo dramatičnije nego kasnije kad sam pregledavala snimku.

A na radiju?

- Radio je zaista zahvalan medij. U svakom trenutku pred sobom možete imati bilješke, a ako ste se dobro pripremili, malo je prostora za gafove.

Kako bi se zvao vaš talk show?

- ‘Sad kužim!’ Talk show nakon kojeg biste se osjećali pametnije jer bi se u svakoj epizodi na vrlo razumljiv i jednostavan način predstavljala tema koja se dotad možda činila daleka i strana.

image
Maja Ciglenečki ima ime za svoj talk-show
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Tko bi vam bio prvi gost?

- Profesor Bojan Jerbić sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje i voditelj Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA).

Čitajte i: Pavo Marinković o filmu, supruzi i djeci: ‘Najstariji sin veliki je filmofil i moj najžešči kritičar. Mrzi moje filmove‘

Znate li neki brzi vic o plavušama?

- Joj, zar su još aktualni? Nisam ih čula sto godina, još od ere: ‘Zašto plavuša otvara mlijeko u dućanu? Jer piše OVDJE OTVORITI’.

Kako zamišljate savršen godišnji odmor?

- Odlični vremenski uvjeti, plaža s dovoljno hlada, ugašen alarm na mobitelu. Savršen godišnji odmor bio bi onaj na kojem ne bih trebala gledati na sat.

Gdje se vidite za deset godina?

- Ovdje gdje sam i sada, samo deset godina zrelija i iskusnija.

Aktualno pitanje: Mislite li da Pelješkom mostu treba dati ime prema nekom hrvatskom velikanu?

- Mislim da se općenito previše pažnje pridaje imenima umjesto konkretnim problemima koje treba rješavati.

Linker
10. travanj 2024 22:33