Obiteljska idila

Otkrio nam je što svaki tata treba znati! Frano Ridjan uzeo roditeljski dopust, uživa sa sinom

Televizijski voditelj iskoristio je pauzu između projekata da ode na roditeljski dopust i sa svojim mlađim sinom. U zajedničkoj šetnji Frana i njegova dvogodišnjaka ulovila ih je naša ekipa. Voditelj nam je otkrio kako izgledaju njegovi dani uz dječaka.

Jedno od omiljenih televizijskih lica Frano Ridjan (36) nikada nije krio da mu je najdraža uloga u životu ona očinska. Sa suprugom Leom odgaja dvojicu sinova, u srpnju 2017. godine rodio im se Mauro, a u prosincu 2019. na svijet je stigao Manuel. Stariji sin rođen je u Rijeci, a mlađi u zagrebačkoj Petrovoj bolnici u jutarnjim satima, dok je istoga dana navečer Frano vodio finale "Supertalenta" Nove TV. Na oba poroda Frano je bio sa svojom suprugom u rađaonici. Iako su se već od prvog dana najmlađeg člana poslovne obveze tate Frane 'zagužvale', ovaj televizijski profesionalac nije dopustio da mu posao oduzme taj najdragocjeniji period djetinjstva njegovih sinova.

U šetnji centrom Zagreba Franu i Manuela srela je naša fotografska ekipa, a simpatični voditelj otkrio nam je što su tada radili. "Stariji brat Mauro išao je s mamom odabrati poklon za obiteljskog prijatelja pa smo nas dvojica odlučili malo prošetati i gledati zagrebačku uspinjaču, ali je Manuel kao pravi profić češće gledao u fotografkinju", otkrio je Frano Ridjan.

image
Frano Ridjan i sin Manuel u šetnji centrom Zagreba.
Maja Jurovic/CROPIX

Osim toga, Frano nam je kazao da upravo uživa u svom roditeljskom dopustu, koji će mu potrajati do početka snimanja u travnju. Kako kaže, poklopila se njegova privatna želja s produkcijskim planovima njegove matične kuće Nove TV.

Čitajte i: Frano Ridjan u izolaciji pobijedio i koronu i kilograme: ‘Kad pazim u dva tjedna ode i desetak kilograma‘

Čitajte i: Godišnjicu braka Frane Ridjan slavi u izolaciji: 'Nisam ni slutio da ćeš puno više ti čuvati mene'

Roditeljski dopust za očeve Frano je iskoristio s oba sina, a u razgovoru za Gloria.hr opisao je kako on gleda na očinstvo i što bi htio postići u životu svojih sinova. "Nadam se da ćemo uspješno proći i vrtić i školu i ostale izazove bez većih poteškoća, jer stvarno bih volio da jednom, na kraju moga puta, njih dvojica stanu i kažu da je tata bio dobar", dodao je Frano Ridjan.

Koliko vremena imate za provođenje s Maurom i Manuelom?

Zahvaljujući sjajnom rasporedu snimanja na Novoj TV, stvarno imam dovoljno vremena za svoje dječake i to je uistinu predivna stvar. Ja sam obiteljski tip, pa sam jedino bio zabrinut da ne izbivam previše jer djeca prebrzo odrastaju. Istinski uživam.

Kako se zabavljate i koliko zapravo provodite vrijeme sami s njima?

Supruga se vratila na posao, pa smo mi "hahari" zajedno veći dio dana. Mauro voli otići u vrtić, pa se Manuel i ja zabavljamo dugim šetnjama, ispitivanjem svih sprava na igralištu, tjeranjem vrana, a kada beba zaspe, tata kuha ručak da nešto skuhano dočeka mamu kad dođe posla. Iza vrtića još obavezno moramo nas trojica u park na igru s prijateljima, tako da vrijeme dok se mama vrati prođe u hipu.

image
Frano trenutno uživa na roditeljskom dopustu.
Maja Jurovic/CROPIX

Vi ste jedan od rijetkih očeva kod nas koji je iskoristio pravo roditeljskog dopusta sa starijim Maurom, a sada i s mlađim sinom...

Koristio sam ono što mnogi tate ni ne znaju da mogu - dva mjeseca roditeljskog dopusta, koji smijete koristiti do osme godine djetetova života. Mislim da je vrijeme da mijenjamo običaj u kojem je odgoj djeteta isključivo "ženin posao", a otac je tu da priskrbi sredstva za djecu. Sustav je takav da većina ljudi radi od devet do 17 sati, što znači da vašu djecu odgajaju i o njima brinu drugi, zato preporučujem da barem ta dva mjeseca roditeljskog dopusta iskoristi svaki tata. Naravno da sam iskoristio priliku između dva projekta na Novoj TV napraviti isto s mlađim sinom.

Čitajte i: Ekskluzivno Frano Ridjan i supruga Lea čekaju drugo dijete: 'Neće moja gospođa valjda roditi baš tu nedjelju'

Čitajte i: Na dan finala stigao je sin: Frano Ridjan najsretniji je jer se nije dogodilo ono čega se bojao

Što biste rekli kako se snalazite u ulozi oca?

Često si i sam postavljam to pitanje. Nadam se dobro. Nažalost, u školi nas uče svakojake gluposti, a nisam imao nijedno predavanje o tome kako biti dobar tata, pa valjda ne griješim previše. Supruga kaže da mi skroz dobro ide, a pametan muškarac zna da treba slušati što žena kaže.

image
Maja Jurovic/CROPIX

Kakve su razlike između dječaka?

Nevjerojatno je gledati tako male ljude kako odrastaju pred vašim očima i primijetiti koliko su u stvari drugačiji. Obojica su nevjerojatni, Mauro zasad brbljaviji od Manuela, Manuel malo spretniji u usporedbi s bratom u istoj dobi. Mauro jako voli čitati, Manuel izlaziti van. Tko zna kako će biti za koju godinu.

Kako za vas izgleda idealan dan sa sinovima?

Svaki je dan gotovo idealan, možda najidealniji je onaj u kojem se dečki ne probude prije šest ujutro, jer se tata odviknuo od jutarnjeg programa, ali nije to toliko strašno.

Linker
19. travanj 2024 06:59