svi detalji romanse

Tko je Šeksova misteriozna, mlađahna partnerica? Njihova oaza štiti ih od znatiželjnih pogleda pa je rijetko napuštaju...

Tri godine od gubitka supruge, političaru Vladimiru Šeks srce je opet ustreptalo: u vikendici u Petrčanima dane provodi s tajanstvenom - i znatno mlađom - crnkom, te najavljuje iznenađenje za jesen.

Dok je u političkom životu bio poznat kao borac koji lavovski brani svoje stavove i uzvraća udarce, u vikendaškom naselju Punta Skala u Petrčanima kod Zadra političar Vladimir Šeks (78) na glasu je kao ljubazan i drag susjed, s kojim stanovnici tog mjesta rado čavrljaju.

Doduše, nekadašnji predsjednik Hrvatskog sabora te aktivni član HDZ-a, u zadnje vrijeme baš i ne­­­ma puno vremena za svoje dugogodišnje susjede. Premda je dobre odnose sa sumještanima gradio još od 2006., kad je kupio i obnovio kuću od osamdesetak kvadrata s bazenom, vrijeme u Pe­­­trčanima radije provodi sa, kako su mještani zak­­ljučili, znatno mlađom gošćom.

image
JURE MISKOVIC/CROPIX

Čitajte i: Pošteni u ljubavnim odnosima! Ni više od 20 godina nije ih pokolebalo u potrazi za srećom

Kuću koju od po­­­gleda s ceste štiti visoka i njegovana živica, Vla­­dimir Šeks i njegova pratilja napuštaju samo kad idu na plažu ili u šetnju. Tako je bilo i prošli vi­­kend, kad su, nježno se držeći za ruke i slamnatim šeširima zaštićeni od jakog sunca, krenuli u prijepodnevnu šetnju. Uz morski zrak i lagani povjetarac opušteno su razgovarali i uživali na suncu.

image
Vladimir Šeks u setnji s novom odabranicom u mjestu Petrčane kraj Zadra.
JURE MISKOVIC/CROPIX

Vladimir Šeks odmah se javio na naš poziv, no nije želio otkriti tko je nova žena u njegovom životu. I to, pojasnio je ljubazno, samo zato jer to ona ne želi.

No, ionako će se sve, dodao je, znati na jesen. Kakva nam to jesenska iznenađenja priprema iskusni šarmer, također nismo uspjeli saznati.

Iza Vladimira Šeksa dva su braka. S prvom su­­prugom, arhitektonskom tehničarkom Marijom, bio je 32 godine u braku. Kad su se razveli, djeca su im već bila odrasla – Domagoj, koji je tri godine kasnije pronađen mrtav u Indiji, tada je imao 22 godine, a Zrinka Šeks-Poštić, sutkinja u Osijeku, trideset.

image
JURE MISKOVIC/CROPIX

Srce Vladimira Šeksa već je tada bila osvojila liječnica Anica Resler, s kojom se vjenčao 2003., u Blatu na Korčuli. Nažalost, druga supruga umrla mu je od teške bolesti u ožujku 2018., a Vladimir Šeks ostao je sam. Njegovi politički i javni istupi, zbog kojih su ga u javnosti neki voljeli, a neki mrzili, bili su posve suprotni od nježne i brižne strane koju je pokazivao u privatnom životu.

image
Vladimir Šeks i tajanstvena crnka.
JURE MISKOVIC/CROPIX

Čitajte i: Ljubav je u zraku! Vladimir Šeks romantične dane provodi uz tajanstvneu i znatno mlađu crnku

Jak unatoč tragedijama

Primjerice, kad je bivša supruga Marija Šeks, od koje je već godinama bio razveden, na prijelazu preko pruge stradala u naletu vlaka, Šeks je odmah otkazao sve obaveze i zajedno s njihovom kćerkom Zrinkom bdio u KBC-u Osijek, sve dok im liječnici nisu rekli da je izvan životne opasnosti.

Drugoj supruzi Anici bio je, pak, najveća potpora tijekom oporavka nakon nekoliko teških operacija, a tijekom posljednjih dana uz njezin bolesnički krevet izmjenjivali su se on i njezin sin Karlo Resler. Nakon desetljeća burne političke i pravničke karijere te tragedija, uspona i padova koji su obilježili njegov privatni život, Vladimir Šeks našao je, čini se, novu mirnu luku koju neuspješno po­kušava sakriti od javnosti.

Linker
05. ožujak 2024 19:02