Olivier Huitel / Crystal Picture
SLAVA MU NIJE UDARILA U GLAVU

Ovaj glumac postao je zvijezda preko noći, ljubi ljepoticu s Balkana i igra uz slavnog Hrvata

Iako je zahvaljujući popularnoj seriji ‘Kuća od papira’ preko noći postao zvijezda, španjolski glumac Pedro Alonso nema pretjeranih ambicija glumiti u blockbusterima, već želi uživati u životu, među ostalim slikajući u tandemu sa svojom djevojkom srpskom umjetnicom Tatianom Đorđević.

Uz sav talent i trud, za uspjeh u karijeri potrebno je i malo sreće. To dobro zna španjolski glumac Pedro Alonso (48), koji već četvrt stoljeća oduševljava publiku u domovini, a odnedavno i u ostatku svijeta. To mu je uspjelo zahvaljujući ulozi u hit-serijalu “Kuća od papira” (na španjolskom “La Casa de Papel”), koji nakon početka prikazivanja 2017. nije bio ni među najgledanijima u Španjolskoj. No, sve se promijenilo kada je internetski div Netflix prepoznao potencijal televizijske priče o skupini razbojnika koji odjeveni u crvene kombinezone i s Dalijevim maskama na licu krenu u milijardu eura vrijednu pljačku. Premontirani serijal, ujedno s novim, engleskim naslovom “Money Heist” postao je veliki hit, pa je tako četvrtu sezonu u samo mjesec dana pogledalo više od 70 milijuna ljudi diljem svijeta.

Pedro Alonso of the serie 'La Casa de Papel' attends a photocall during the 58th Monte Carlo TV Festival on June 19, 2018 in Monte-Carlo, Monaco., Image: 375378368, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia
Olivier Huitel / Crystal Picture

- Nije mi cilj biti milijunaš, ne žudim biti zvijezda, jedino što želim je da mi popularnost pruži mogućnost da iskusim nešto novo u životu - na početku razgovora za Gloriju naglasio je Alonso. U serijalu glumi šarmantnog Berlina, elegantnog narcisoidnog sociopata, koji je sposoban za najromantičnije geste, ali i najokrutnija ubojstva. Iako je na kraju druge sezone preminuo, lik je bio toliko popularan da su scenaristi kroz retrospekcije pronašli mjesta za Alonsa i u nastavku priče.

- Mogu razumjeti Berlinovu potrebu da promijeni sustav. Mogu shvatiti i želju da bude slobodan. No, on nije nimalo ugodan tip. Sigurno svojoj kćeri ne bih dopustio da se druži s njim. U tome je i bio najveći glumački izazov, kako dati ljudskost tako okrutnom tipu - govori Alonso.

Glumac rođen u Vigu, diplomirao je na Kraljevskoj školi dramskih umjetnosti u Madridu. Punim imenom Pedro González Alonso, u karijeri se odlučio koristiti samo majčinim prezimenom, a iznenadni svjetski uspjeh nije ga previše impresionirao.

promo

- Dobivam ponude iz cijeloga svijeta. Nikada ranije nisam imao toliko izbora. Međutim, kroz život idem polako. Prihvatio sam jedino ulogu u španjolskom filmu “El Silencio del Pantano”, koji je režirao moj dobri prijatelj Marc Vigil - otkriva Alonso, koji za sporo uživanje u životu ima dobar razlog.

- U mladosti sam bio vrlo tjeskoban, a u 33. sam se naprosto slomio. Nisam vjerovao u sebe, ništa što sam radio nije mi se sviđalo. Činilo mi se kao da ispred mene nema smislenog puta. Odlučio sam napraviti veliki rez i promijeniti svoj život. Kao mladić sam htio sve odmah. Jurio sam kroz život, dok danas sve volim raditi sporo i temeljito, tako doista uživam - objašnjava španjolski glumac.

Umjesto glumi, posljednjih mjeseci više se posvetio svojim drugim strastima - pisanju i slikarstvu. U srpnju bi trebao biti objavljen njegov debitantski roman, u kojem piše o svojem alter egu, ratniku Filipu u vremenu Rimskoga Carstva. Knjiga će biti opremljena brojnim ilustracijama što ih je naslikao sa svojom djevojkom, srpskom hipnoterapeutkinjom Tatianom Đorđević, čije je umjetničko ime Tixie Jambass.

MONTE-CARLO, MONACO - JUNE 19:  Pedro Alonso (R) and a guest attend the closing ceremony and Golden Nymph awards of the 58th Monte Carlo TV Festival on June 19, 2018 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

- Prije sam bio veliki pobornik figurativnog slikarstva, ali sada s Tatianom kombiniram neofiguralizam i apstrakciju. Zajedno stvaramo, pa tako i svoja djela potpisujemo zajedničkim imenom Magü - otkriva Alonso. U književnosti i slikarstvu svojem imenu dodaje O’Choro, nadimak očeve obitelji, čime je barem malo ublažio tatino nezadovoljstvo što zbog glumačke karijere koristi majčino prezime. Što se tiče novih uloga, Alonso drži sve opcije otvorene.

- U Hollywoodu imaju sustav koji mi ne odgovara. Ne želim biti zvijezda. Želim sudjelovati u stvaranju priča koje će mi osobno nešto značiti. Zato se više vidim u južnoameričkoj kinematografiji, koja posljednjih godina pršti kreativnošću. No, opet, ništa ne očekujem i samo uživam u životu - naglasio je španjolski glumac.

Čitajte i:

Feljton kraljice rocka: Borila se s bulimijom i anoreksijom, a poslije svake trudnoće i s depresijom

Odrasla je bez oca, Oprah ju je predstavila svijetu, a suprug joj je dugo vremena bio odbojan

Monica Bellucci: 'Bio mi je šok kada sam shvatila da se napokon nekome sviđam'

Linker
23. travanj 2024 18:59