Novi film Nevena Hitreca

Počelo snimanje filma po dječjem hit romanu ‘Dnevnik Pauline P‘

Glavna glumica Katja Matković izabrana je na audiciji između 350 malenih kandidata, a u filmu igra i Tom Rushaidat, sin glumca Rakana Rushaidata i glumice i pjevačice Ivane Rushaidat.

U Zagrebu je počelo snimanje dugo najavljivanog filma o Paulini P, najpoznatijoj književnoj djevojčici koja je izašla iz pera književnice i učiteljice Sanje Polak. Film se snima po prvoj knjizi Dnevnik Pauline P objavljenoj 2000., a o dogodovštinama vesele desetogodišnjakinje do sada je izašlo sedam knjiga koje su postale osnovnoškolska lektira. Film režira Neven Hitrec, a scenarij potpisuje dramaturginja Dora Delbianco uz koscenarista Ivana Turkovića-Krnjaka.

image

Borko Perić, Katja Matković i redatelj Neven Hitrec

FRAN HITREC

Glavna uloga Pauline povjerena je zagrebačkoj školarki Katji Matković koja je izabran među 350 djece koja su prošla audiciju.

"Katja se javila među posljednjim kandidatima i bila je to najbolja audicija koju smo vidjeli. No i ostala djeca koja će se naći u filmu su izvrsna. Naime, puno je lakše pronaći jedno talentirano i glumstveno dijete nego njih nekoliko koji su u ovom filmu zapravo glavni glumci. Neven Hitrec bio je vrlo pedantan i temeljit oko odabira svojih malih junaka jer su oni nosioci radnje. Među njima je i izuzetno talentiran Tom Rushaidat, sin glumaca Rakana Rushaidata i Ivane Rushaidat s kojim sam radila na nekoliko crtanih filmova i jednom igranom. A u cijeloj priči je zanimljivo da mu je učiteljica književnica Sanja Polak po čijoj knjizi se radi film", kazala je casting direktorica Sara Hribar, inače redateljica niza zapaženih kratkometražnih filmova.

image

Borko Perić glumi simpatičnog učitelja

FRAN HITREC

A kako se priča vrti uglavnom o školskim dogodovštinama Pauline P, jednu od glavnih odraslih uloga ima Borko Perić koji glumi učitelja, dok Paulinine roditelje igraju Judita Franković Brdar i Igor Kovač.

Trenutno se snima zimski dio radnje, dok će se ostatak filma snimati u lipnju.

image

Desetogodišna Katja za ulogu je odabrana između 350 djece

FRAN HITREC

Čitajte i: Uskoro stiže glazbena poslastica! Mlada zvijezda bit će kralj rock ‘n‘ rolla Elvis Presley

Producent filma je Jure Bušić, direktor fotografije Dragan Marković, scenografkinja Tajana Čanić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Snježana Gorup, a izvršni producent Hrvoje Habeković.

Film nastaje u produkciji Jake produkcije uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, HRT-a i Kreativne Europe.

Linker
14. travanj 2024 12:05