TKO IH NE BI VOLIO

Sportski fenomeni Braća Sinković sada i u novoj ulozi kao brižni tata i stric malenom Karlu koji je upravo - propuzao

Na sponzorskoj gala večeri za Valenta i Martina Sinkovića otkrili smo što ih najviše veseli i boli, te kakvi su planovi naših zlatnih veslača.

Tko je ikad doživio napuknuće rebra poznaje taj osjećaj i može u zakucima sjećanja prizvati tu bol s kojim se trenutačno nosi naš 33-godišnji zlatni olimpijac Valent Sinković. Njegova dijagnoza glasi stres fraktura, a zadobio ju je na nedavnim pripremama u Šibeniku, gdje je s mlađim bratom Martinom Sinkovićem koji je 10. studenog proslavio 32. rođendan brusio temelje forme za iduću natjecateljsku sezonu koja započinje u proljeće 2022. Stres fraktura u prijevodu znači da je do ozljede došlo zbog iznimnih tjelesnih napora kojima je naš veslač svakodnevno izložen u čamcu i to je jedna od takozvanih tipičnih profesionalnih sportskih ozljeda koja tijekom karijere rijetko zaobiđe kojeg vrhunskog veslača.

image

Braća Sinković na gala večeri pripremljenoj njima u čast.

PRESS

Usprkos tome Valent Sinković je u bratovoj pratnji blistao od sreće i s osmijehom od uha do uha primao komplimente i čestitke na sinoćnjoj gala večeri u zagrebačkoj kavani Johanna Francka. U čast braće Sinković taj je događaj, na kojem su se okupili njihovi prijatelji, kolege sportaši i rodbina, priredio Red Bull, najveći sponzor našeg proslavljenog veslačkog dvojca, čije je uspjehe u proteklih 15 godina teško i pobrojati. Sinkovich Brothers kako su ih krstili svjetski mediji dvostruki su olimpijski prvaci, šesterostruki svjetski prvaci, pet puta su osvajali naslov europskih prvaka, a tu je i dvadeset pobjeda u regatama Svjetkog kupa, da spomenemo samo najvažnije zlatne medalje. A u sportske anale upisali su se i kao svjetski rekorderi, te olimpijski pobjednici u dvije različite discipline - dvojcu na pariće u Rio de Janeiru 2016., te u dvojcu bez kormilara u Tokiju ove godine.

image

Braća Sinković sa suprugama.

PRESS

Nove uloge u kojoj se odlično snalaze

U takvom fenomenalnom nizu uspjeha upravo je 2021. bila najbolja godina njihove karijere, jer su tijekom cijele sezone ostali - neporaženi, to jest pobijedili su doslovce u svakoj utrci u kojoj su sudjelovali, objasnio je voditelj svečanosti Marko Šapit okupljenim uzvanicima. Zbog epidemioloških mjera njihov je broj bio ograničen na sedamdeset, a među njima nije bilo jedino njihovih roditelja koji su odradili baka-djed servis i pričuvali malenog 7-mjesečnog Karla, unuka kojeg su im uoči Uskrsa ove godine podarili Valent i Antonela Sinković.

Čitajte i: Medalja za povijest! Posebna motivacija braće Sinković: ‘Ne želite takvi doći doma ženama‘

"Karlo je fenomenalno dijete, uglavnom se samo smije i jako je dobro raspoložen - govori ponosni otac i dodaje kako je sinčić već propuzao, a on i supruga sad jedva čekaju njegovu prvu riječ. Valent se nada da će to biti 'tata' dok Antonela ne dvoji da će Karlo kao svoju prvu riječ poput većine djece artikulirati 'mama'. Mladim roditeljima to je trenutačno jedna od najslađih briga, a s Karlom vrijeme obožavaju provoditi i stric i strina", Martin i Manuela Sinković.

"Važno je samo da mu prva riječ ne bude - veslanje", šali se Martin Sinković, kojeg su oduševile videoporuke kolega sportaša tenisača Marina Čilića i Ivana Dodiga, te gimnastičara Marija Možnika jer oni zbog svojih obaveza nisu mogli osobno nazočiti svečanosti.

Što se sportskih planova tiče braća Sinković se iduće godine vraćaju svojoj osnovnoj disciplini - dvojcu na pariće, u kojoj je konkurencija u proteklih pet godina koliko ih u njoj nije bilo - postala jača nego ikad. No, njihov cilj je jasan: u nju se žele vratiti jači nego ikad pod vodstvom svog trenera Nikole Bralića, stratega njihovih uspjeha, koji 2. siječnja iduće godine slavi okrugli 70. rođendan. A otkako je formalno u mirovini, trofejna braća su Bralićeve jedine uzdanice i jedini tim čijim je budućim uspjesima jedan od naših najuspješnijih trenera svih vremena - posvećen.

Čitajte i: Valent Sinković postao tata! Žao mi je što nisam mogao biti uz suprugu, jedva čekam primiti svoga sina u ruke'

Njihov zajednički cilj i motivi su isti: pokazati da momci sa Save i Jaruna i u godinama koje dolaze mogu neprikosnoveno vladati veslačkim stazama diljem svijeta.

Linker
15. travanj 2024 14:38