Sam u kući

Stručnjak za pomlađivanje Nikola Milojević ponovno je solo nakon 15 godina braka: ‘I dalje priželjkujem veliku ljubav‘

Nakon 15 godina braka, zagrebački liječnik estetske medicine opet je slobodan: iako se s 50 polako navikava na samački život, priznaje da je otvoren za novu ljubav, koja će prihvatiti njegovo troje djece i možda mu roditi još jedno.

Zagrebački liječnik Nikola Milojević, stručnjak za nekirurško pomlađivanje, sada “remodelira” i “rejuvenira” svoj privatni i poslovni život. Najesen će preseljenjem u dva i pol puta veći prostor u središtu grada obilježiti desetu obljetnicu Poliklinike Milojević, specijalizirane za tretmane botoksom, filerima i laserima, a planira i širenje po Hrvatskoj.

Osim toga, u listopadu u Dubrovniku organizira treći Kongres estetske medicine, na kojem će ugostiti vodeće domaće i strane stručnjake za anti-aging, a priprema i svoju prvu kozmetiku na bazi morskih produkata, na čijem će pakiranju biti istaknut broj 117 - jer mu je jedna gospođa koja čita budućnost svojedobno prorekla da će doživjeti toliko godina.

S druge strane, ljubavni život dr. Milojevića je “na čekanju”. Ekskluzivno nam je otkrio da je ovih dana okončan 15-godišnji brak sa suprugom Sunčanom, s kojom ima troje djece - kćeri Hanu May (13) i Luciju (6) te sina Maxa Ivana (12) - pa je u pedesete ušao kao samac.

Doduše, samački život započeo je još potkraj 2019., kad je otišao iz obiteljskog doma u Šestinama, a kako mu je stan u Dalmatinskoj ulici teško stradao u potresu, privremeno živi u maminoj kući od 400 četvornih metara na Tuškancu.

image
S bivšom suprugom Sunčanom Nikola je ostao u sjajnim odnosima.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Najpoznatija svjetska ratna izvjestiteljica vodi bitku za zdravlje: ‘Postoje situacije kada ne možeš ostati neutralan‘

- Teško je bilo otići iz prekrasne kuće na Šestinskom vrhu koju je, kao i ovu maminu, projektirao arhitekt Marko Piljek. Ondje sam sadio i plijevio vrt, jer obožavam gledati kako nešto raste i razvija se, pa razmišljam da ponovno sagradim kuću s dvorištem u kojoj bi klinci mogli igrati nogomet i skakati na trampolinu, a ja vrtlariti i pripremati roštilj za društvo. Volim prekrasnu arhitekturu, što i nije neobično s obzirom na to da u obitelji imamo dva eminentna arhitekta, Nenada Fabijanića i Borisa Magaša. Moj otac Boško Milojević je pak bio prvi plastični kirurg u istočnoj Europi pa se može reći da smo oduvijek imali izraženu tu kreativnu crtu - govori dr. Milojević, dodajući kako mu je razvod, kojem nije kumovala treća osoba, bio među najstresnijim događajima u životu.

Dobra odluka za budućnost

Nije bilo lako ni bivšoj supruzi i djeci, no sad kad su prošli taj težak period i zacijelili rane, shvatili su da je to bila dobra odluka za njihovu budućnost. Nikola Milojević kaže da ne razumije one koji se nakon rastave zamrze, jer su on i Sunčana u odličnim odnosima te katkad nedjeljom svi zajedno ručaju. Smatra je divnom osobom i želi joj mnogo sreće u ljubavi.

image
S bivšom suprugom Sunčanom Nikola je ostao u sjajnim odnosima.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

- U poslu i privatno sam okružen ženama i djelomično je to razlog što sam se iz Engleske, gdje sam studirao i radio, vratio u Hrvatsku u vrijeme najveće krize 2008. Hrvatice su, naime, najljepše i najdivnije na svijetu, toliko skladne u licu i tijelu da se čovjek pita imam li ovdje posla. No, kad god bih sanjao o ženama, sanjao sam i o obiteljskom životu. Želio bih zauvijek biti u braku, ali ako ne ide - ne ide. I dalje priželjkujem veliku ljubav, no ne žurim se. Lijepo je malo biti i sam - otkriva šarmantni liječnik, za kojeg se nedavno pričalo da baš i nije usamljen.

image
Svako jutro istrči barem pet kilometara.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Nova ljubav?

To jest, da je u ljubavnoj vezi s atraktivnom tenisačicom Donnom Vekić (24). On, međutim, tvrdi da su samo dobri prijatelji i da je kao ljubitelj bijelog sporta zna iz teniskih krugova. U njoj vidi ogroman talent, a kad Donna igra na turnirima, šalje joj poruke podrške. Pretpostavlja da su ih spajali zato što se vide kad god ona dođe u Zagreb, pa su tako u ožujku ove godine zajedno bili i na događanju Inspiracije, čija je suorganizatorica doktorova rođakinja Jana Fabijanić.

- U tim tračevima doista nema istine, mada ne bih imao ništa protiv mlađe partnerice. Ne razmišljam o godinama, imam mladenački duh i družim se s mladim ljudima. I netko s 25 godina može imati zrelost kompatibilnu mojoj. Srce ne bira. Najvažnije je da budem sretan i da buduća partnerica poštuje i moju djecu, i mene, i moj prijašnji život. Ne isključujem mogućnost ni da ponovno postanem otac. Perfekcionist sam, zato se i bavim estetikom, no osim lijepog izgleda gledam i karakter. Bitno mi je da žena bude duhovita, snažna, radišna, uspješna i da je mirnije naravi jer nikad nisam bio partijaner - govori dr. Milojević, dodajući kako se trudi živjeti zdravo pa je zahvaljujući fizičkoj aktivnosti i uravnoteženoj prehrani izgubio šest kilograma.

image
Za doručak poslije treninga konzumira probiotike i voće.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Zagreb zamijenili Varaždinom! Naša sopranistica ispričala nam je sve o životu na selu i miru kojeg je ondje pronašla

Iako je oduvijek bio lud za mesom i specijalitetima od divljači (tata mu je čak bio lovac), sada se njegova prehrana bazira na ribi, voću i povrću. Izbacio je i laktozu te kruh, a svako jutro konzumira proteinski shake i eliksir s probioticima koji mu je preporučila nutricionistica Ivana Barišić.

Njegov plan za kvalitetan život obuhvaća i meditaciju, jutarnje trčanje do pet kilometara (u školi je bio najbolji u sprintu na 100 metara), hodanje, vježbanje u parku s osobnim trenerom, a sad kad je zaliječio ozljedu koljena, planira se vratiti i tenisu.

- Znanstvenik Gordan Lauc mi je otkrio test biološke dobi GlycanAge. Želimo li dulje živjeti, trebamo paziti na prehranu, izbjegavati cigarete i alkohol te voditi brigu o koži. Ne izbjegavam sunce i lako pocrnim, no podvrgavam se tretmanu krvnom plazmom koji, uz ostalo, uklanja oštećenja od sunca pa i mogućnost da dobijete melanom. U prošlosti sam probao i brojne druge neinvazivne tretmane: mikrobotoks, koji je dobar i za migrene, filere, mikroiglice SkinPen, tretman dubinskog čišćenja lica HydraFacial, lasersku epilaciju dlaka na leđima... - otkriva dr. Milojević, ističući i nove uređaje za pomlađivanje i oblikovanje tijela.

Među njima su CoolSculpting, koji smrzava masne stanice, te Legend Pro, koji kombinacijom radiofrekvencije i stimulacije mišića uklanja celulit, izgrađuje mišiće te zateže kožu lica i tijela.

Čitajte i: Ispovijest Olivere Balašević! Prošla su tri i pol mjeseca od odlaska voljenog Đoleta: ‘Ostali smo četverac bez kormilara‘

Slobodno vrijeme dr. Nikola Milojević provodi s djecom igrajući društvene igre kao što su Monopoly ili Pictionary, gleda serijale i filmove na Netflixu (sin ga je proveo kroz sve Marvelove uratke), a voli i klasična djela Federica Fellinija i Akire Kurosawe. Kod kuće gleda i utakmice s prijateljima, a kao strastveni ljubitelj nogometa (90-ih je bio i član hrvatske ragbi reprezentacije) član je uprave i najveći sponzor malonogometnih klubova Futsal Dinamo i Cvjetno Poliklinika Milojević. Obožava i putovanja - neovisno je li riječ o Rovinju gdje ima kuću ili Maldivima koje je s djecom posjetio u travnju ove godine.

Linker
18. travanj 2024 10:48