POMOĆ KOJA TO NIJE

U paklu ovisnosti! Mlađa sestra Miley Cyrus otkriva kako je završila u crnoj rupi bez dna

Američka pjevačica, glazbenica i glumica Noah Cyrus prije četiri godine je počela piti lijekove protiv napadaja panike koji su joj život pretvorili u bezdan ništavila.

Lijekovi kojima je svrha da pomognu onima koji se sami ne mogu izvući tjeskobnih stanja, nositi se s napadajima straha i panike ili raznim ovisnostima, ali i sami psihofarmatici, pogotovo nakon dugog razdoblja neprekidnog korištenja, mogu izazvati neželjene posljedice, pa i pogoršati stanje pacijenta.

Upravo to je slučaj američke pjevačice, glazbenice i glumice Noah Lindsey Cyrus (22), mlađe sestre proslavljenje američke kantautorice Miley Cyrus (29), koja je prije četiri godine lijekovima pokušala obuzdati anksioznost i napadaje panike.

image

Prije tri godine se morala natjerati da ustane iz kreveta

SHUTTERSTOCK

Od prvog uzimanja Xanaxa do danas prošle su četiri godine, a pjevačica je u razgovoru za magazin Rolling Stone otkrila kako se u međuvremenu navukla na psihofarmake koji su joj život pretvorili u bezdan ništavila ili kako je ona to sama definirala - ‘u rupu bez dna‘.

Psihofarmaci su u Sjedinjenim Državama široko dostupni, a mnogi uz njihovu pomoć od adolescentske dobi žele rješavati svoje probleme. A najveći problemi nastaju kad to mlade, nezrele osobe čine na svoju ruku, što je bio slučaj Noah Cyrus.

image

Od izlazaka su je hvatali strahovi i imala je napadaje panike

SHUTTERSTOCK

Ona je antidepresive počela uzimati zbog svog tadašnjeg, starijeg dečka, jer je željela učvrstiti njihovu vezu.

Čitajte i: Neprepoznatljiva! Slavna glumica zaprepastila je fanove i javnost na pariškom tjednu mode

"On ih je redovito uzimao, a ja sam mu se željela prilagoditi. Htjela sam postati ono što je on želio da budem i bila sam uvjerena kako je jako cool da zajedno činimo istu stvar", izjavila je Noah Cyrus.

Osim toga i sama je bila pod pritiskom, jer je odrasla u sjeni starije super uspješne sestre, a poželjela se baviti istim poslom baš kao i Miley Cyrus.

"Droge je našem krugu bilo na svakom koraku, a mi smo se držali Xanaxa. U početku je sve bilo dobro, jer su lijekovi ublažavali moje strahove i bol, ali se u jednom trenutku sve preokrenulo. Život mi se pretvorio u crnu rupu bez dna", nastavila je.

image

Noah i Miley Cyrus 2017.

LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK

Njezino stanje pogoršala je pandemija koronavirusa i prateće stroge epidemiološke mjere ograničavanja socijalnih kontakata, zbog čega mjesecima nije izašla iz kuće.

‘Nisam znala što drugo da radim, pa ponekad cijeli dan ne bih niti ustala iz kreveta. A kad sam morala odraditi poslovne obaveze, doslovce sam se morala natjerati da izađem među ljude i pritom budem koliko-toliko pri sebi‘, opisala je.

"Po cijele dane sam kljucala, problem mi je bio držati oči otvorene... Tada sam shvatila da sam preduboko zaglibila i potražila stručnu pomoć", kaže pjevačica koja je stručnu pomoć potražila lani.

image

S majkom Letitijom Cyrus 2015.

JIM SMEAL/SHUTTERSTOCK

"Ne želim nikome soliti pamiti i govoriti što bi drugi trebali raditi, ali sam na vlastitoj koži iskusila koliko psihofarmaci mogu biti opasni, pogotovo kad se uzimaju na svoju ruku, bez nadzora liječnika", izjavila je Noah Cyrus.

Svojim velikim pobjedama smatrala je i najmanje pomake. Primjerice, kad je prvi put nakon dugo vremena uspjela bez mržnje pogledati vlastiti odraz u zrcalu, te izaći iz kuće ili s društvom bez strahova i panike.

image

U rujnu će objaviti debitantski album

CASEY FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

"Nakon mnogo vremena ponovno se osjećam dobro u vlastitoj koži i to je najvažnije. I želim to svima koji će ovo čitati", izjavila je Noa Cyrus čiji se debitanstski samostalni album ‘The Hardest Part‘ očekuje sredinom rujna.

Linker
19. travanj 2024 00:18