Ništa od posthumne nagrade

Anthony Hopkins pobjedom na Oscarima razbijesnio fanove preminulog Chadwicka Bosemana: ‘Totalno je podcijenjen‘

Iako su mnogi navijali da će upravo tragično preminuli glumac osvojiti zlatni kipić za ulogu trubača u filmu ‘Ma Rainey: Majka bluesa‘, pobjedu je ipak odnio filmski veteran s podužim stažem u ovoj industriji.

Velški glumac Anthony Hopkins osvojio je svog drugog Oscara za najboljeg glumca u filmu "Otac", gotovo 30 godina otkako je osvojio nagradu za najboljeg glumca u hitu "Kad jaganjci utihnu". Mnoge je njegova pobjeda malo reći (neugodno) iznenadila, s obzirom na to da je nominirani u istoj kategoriji bio i tragično preminuli Chadwick Boseman.

Naime, 83-godišnji Hopkins, koji u filmu glumi dementnog oca kojeg posjećuje njegova kći, najstariji je glumac koji je osvojio ovu nagradu, no nije nazočio nedjeljnoj dodjeli. Nagradu je umjesto njega prihvatio glumac Joaquin Phoenix. Kako je nagrada za najboljeg glumca bila posljednja te večeri, Bosemanovim fanovima ostavila je gorak okus u ustima.

image
Olivia Colman utjelovila je kći dementnog oca u filmu ‘Otac‘.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Boseman je posthumno bio nominiran za ulogu u filmu trubača Leveea Greena u filmu “Ma Rainey: Majka bluesa” i već je dobio nekoliko nagrada nakon smrti koje je preuzela njegova udovica Taylor Simone Ledward. Mnogi su, stoga, očekivali da će preminuli glumac osvojiti ovog Oscara, no to se nije dogodilo.

Odmah nakon dodjele počele su se redati prilično oštre reakcije na Twitteru bijesnih fanova koji ovakav završetak definitivno nisu očekivali.

image
Chadwick Boseman glumi trubača u filmu ‘Ma Rainey: Majka bluesa‘.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Ništa od Oscara za Bosemana? Bijesan sam. Počivaj u miru, kralju. Tvoji filmovi će se uvijek pamtiti", "Chadwick Boseman je totalno podcijenjen na Oscarima. Osjećam se kao da se cijela dobra atmosfera na kraju samo rasplinula. Više nikada neće moći osvojiti ovu nagradu", bili su neki od komentara na Twitteru.

Bez obzira na negodovanje Bosemanovih fanova, Hopkins je bio favorit još i prije Oscara. Bio je nominiran za nagradu Critics Choice, Zlatni globus i nagradu SAG, ali do Oscara je osvojio samo nagradu BAFTA za koju je Boseman također bio nominiran. Oscarovac je ove godine izbjegavao dodjele nagrada zbog koronavirusa te nije davao previše intervjua u vezi njegove pobjedničke uloge, za koju je rekao da ju nije bilo teško izvesti.

"Neću biti skroman u vezi s tim: morate znati zapaliti te iskre. Ja znam jer to radim već duže vrijeme", jednom prilikom je izjavio Hopkins.

U kategoriji za najboljeg glumca bili su nominirani i Riz Ahmed za ulogu bubnjara koji izgubi sluh u filmu “Zvuk metala”, Gary Oldman za ulogu scenarista Hermana Mankiewicza u biografskom filmu “Mank” i Steven Yeun za ulogu u filmu “Minari”.

Čitajte i: Tri najvažnija Oscara za ‘Zemlju nomada‘: Najbolji film, režija i ženska glavna uloga! Noć trijumfa za Frances McDormand i Chloe Zhao

Čitajte i: Eksplozija boja na crvenom tepihu: Glumice i glumci zablistali na Oscarima, donosimo pregled najupečatljivijih

Čitajte i: Zlatna boja za zlatni uspjeh! Tek su došli na crveni tepih, a odmah su ukrali svu pažnju

Čitajte i: Govor koji je slomio sve! Danski redatelj posvetio Oscara preminuloj kćeri: ‘Trebala je biti tu s nama‘

Čitajte i: Velika Frances Mcdormand! Lutalica u srcu i holivudska zvijezda koja se identificira kao američko ‘bijelo smeće‘

Linker
14. travanj 2024 14:02