i to je dočekala!

Britney Spears napokon je - slobodna! Nakon 13 godina bez kontrole nad vlastitim životom, sada diše punim plućima

Sutkinja u Los Angelesu oslobodila je pop zvijezdu skrbništva koje je nad njom imao njezin otac Jamie Spears. Britney će sada moći uživati u svemu onome što joj je otac dugi niz godina branio.

"Danas je prekinuto skrbništvo nad osobom i imovinom Britney Jean Spears" - ovim je riječima sutkinja Brenda Penny u petak 12. listopada 2021. okončala 13 godina dugu kontrolu života jedne od najpoznatijih pop zvijezdi današnjice. Ono što je započelo pokretom #FreeBritney, sada nije više tek puka ideja, već ostvareni san.

Britney upravo svojim obožavateljima može zahvaliti što su primijetili da nešto s njom ne štima te su zahtijevali da se njezino skrbništvo prekine, što je i nju potaklo na akciju i naposljetku sretno završilo.

Kako Britney jako dugo nije upravljala svojim financijama, sutkinja je dodala da će sadašnji skrbnik i dalje voditi brigu o tekućim financijskim pitanjima zvijezde dok ona 'ne stane na noge'.

Britney je nakon odluke na Instagramu podijelila video u kojem se zadovoljno smiješi, a njezini fanovi zasuli su je komentarima poput "Napokon slobodna", "Konačno!", "Prva i jedina".

Iako Britney nije bila na odlučujućem ročištu u Los Angelesu, njezin odvjetnik Matthew Rosengart napravio je sve u svojoj moći da se pjevačicu oslobodi kontrole od strane njezina oca Jamieja Spearsa koji joj tijekom skrbništva nije dozvoljavao mnoge stvari - od planiranja trudnoće, vjenčanja, slobodnog kretanja kamo želi do, naravno, upravljanja svojim novcem.

Čitajte i: Nakon dugih 13 godina nazire se kraj mučnoj borbi Britney Spears: Svi su se okomili na oca, a pop zvijezda upire prstom na nju: ‘Uništila mi je život‘

image

Obožavatelji Britney Spears slave ispred suda nakon odluke o prekidanju skrbništva.

IRFAN KHAN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ispred suda su se skupili njezini vjerni obožavatelji, oduševljeni konačnom odlukom i u njezinu čast otpjevali Britneyjin poznati hit 'Stronger'.

image

Jamie i Lynne Spears snimljeni 2012.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, iako je Jamie Spears nakon njezinog javnog psihičkog sloma 2008. godine pokrenuo zahtjev za skrbništvom i tako joj ograničio život, još jedna karika u lancu bila je njezina majka Lynne Spears koja je navodno sudjelovala u donošenju odluke o konzervatoriju.

"Moj tata možda je započeo konzervatorij prije 13 godina. Ali ono što ljudi ne znaju je da je moja mama ta koja mu je dala ideju! Nikada neću dobiti te godine natrag. Potajno mi je uništila život", rekla je Britney jednom prilikom. Pjevačica tvrdi da njezin otac "nije dovoljno pametan da ikada pomisli na konzervatorij" bez njezine majke Lynne i bivšeg poslovnog menadžera Loua Taylora, izvršnog direktora Tri Star Sports and Entertainment Group.

Čitajte i: Opet zajedno s najdražim dečkima: Konačno je došlo vrijeme za sreću i uživanje Britney Spears

image

Britney i njezin zaručnik Sam Asghari.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Naravno, čak i s odlukom od petka, ostaje za riješiti nekoliko pravnih pitanja razvrstavanja financijskih podataka imovine Britney Spears koja iznosi vrtoglavih 60 milijuna dolara, no to sada nije najvažnije. Važno je to da Britney sa svojim zaručnikom Samom Asgharijem napokon može planirati vjenčanje i družiti se sa svoja dva sina tinejdžera - Seanom Prestonom (16) i Jaydenom Jamesom (15) koje je dobila u bivšem braku s reperom i glazbenikom Kevinom Federlineom, što u ranim godinama skrbništva nije smjela.

Linker
20. travanj 2024 11:49