TOMISLAV KRISTO/CROPIX
MARIJANA MIKULIĆ

Da majčinstvo nije uvijek idila, zna i naša glumica: ‘Baca se po podu, na rubu sam da glavu zabijem u zid‘

I dok većini Instagram služi kako bi se prikazali u najboljem mogućem svjetlu, idealni i savršeni, domaća glumica svaki put iznova podsjeti da je život ipak nešto drugo - i da ima savršenih, ali i kaotičnih situacija. Jednu takvu proživljava s najmlađim sinom.

I dok većini Instagram služi kako bi se prikazali u najboljem mogućem svjetlu, idealni i savršeni, domaća glumica svaki put iznova podsjeti da je život ipak nešto drugo - i da ima savršenih, ali i kaotičnih situacija. Jednu takvu proživljava s najmlađim sinom.

Da je majčinstvo najljepši i najteži posao na svijetu - to zna svaka majka. No, neke se ipak libe podijeliti čak i s prijateljicama bolnu činjenicu da ih vlastita djeca katkad dovedu do ludila. Ne i naša glumica Marijana Mikulić (38) koja o obiteljskoj sreći govori s jednakim žarom kao i o trenucima bijesa u koje je dovedu njezina tri sina. Jednu živopisnu anegdotu, tipičnu za dvogodišnjake ispričala je na Instagramu nakon šetnje sa sinom Jakovom, a koja ponajviše nalikuje pojmu "terrible two". Naime, bacanje po podu, histeriziranje i vrištanje posebno je specifično za dvogodišnjake, a tako su ga nazvali Amerikanci. Dijete se tada bori sa svojom ovisnošću o drugima, ali i sa svojom željom za neovisnošću.

Takozvani "temper tantrumi" nagli su i neočekivani izljevi ljutnje. Osim što su roditeljima te situacije vrlo neugodne, obično su iscrpljujuće i frustrirajuće.

"Ovo je fotografija Jakova nakon što se ukočio koliko se derao u kolicima, a kolica puna stvari jer smo s placa. Dala sam mu kiflicu, vodu, skinula kapu i otkopčala jaknu. On se dere, plače, a samo da zatvori oči zaspao bi, ali ne! Vadim ga iz kolica, pada po podu, ne mogu ga držati kako se baca, na rubu sam da vlastitu glavu zabijem u zid pored kojeg se nalazimo. Nekako uspijevam doći do klupice, primiriti ga da sjedi na meni bez da se baca i vrišti, u sebi imam slom živaca, a njemu pjevam 'Mama voli bebu' i cupkam nogama. Prilazi mi žena s pitanjem 'Oprostite, je li vama ispala tenisica?' Ne slušam ju, samo želim da ode. Gotovo, počinje opet dreka, žena se ispričava i bježi”, opisuje svoje nezaboravno jutro sa sinom kojega je ipak uspjela smiriti.

"Znojni oboje na hladnom vjetriću, na klupi u Krapinskoj. Zaspao je. Ponekad pomislim kako vrijeme leti, a onda moje dijete učini da 20 minuta traju 100 sati. I on sad blaženo spava, a ja meni srce još lupa kao da sam trčala maraton. I ovo je dio majčinstva, barem mog", zaključuje glumica kojoj baš nikada ne nedostaje obiteljske avanture. Sa suprugom Josipom, doktorom znanosti i profesorom na Ekonomskom fakultetu, odgaja Ivana (11), Andriju (7) i Jakova (2), a na društvenim mrežama bez dlake na jeziku progovara o svakodnevici koja je katkad naopaka i teška, a katkad ipak idilična.

ČITAJTE I:

Marijana Mikulić: ‘Ne znam kako bih uz toliko djece, stanove i kredite svake tri godine nalazila ljubav svog života‘

Domaća glumica u vapaju: 'Dijete mi je završilo u bolnici, beba ne želi zaspati, profil su mi hakirali'

Marijana Mikulić: Četvrti muškarac mog života

Linker
26. travanj 2024 04:47