Tek joj je 18

Debitantica sa čak sedam nominacija: Olivia Rodrigo ruši rekorde na American Music Awardsima

Glumiti je počela sa šest godina, a prvi sing objavila je prije deset mjeseci, sada je ova tinejdžerica po broju nomonacija iza sebe ostavila Taylor Swift, Arianu Grande i The Weeknda.

Objavljene su nominacije za American Music Award, a najveći razlog za slavlje ima osamnaestogodišnja Olivia Rodrigo koja je nominirana za čak sedam nagrada među kojima je i ona najveća - Umjetnica godine. Dodjela nagrada održat će se 21. studenog u Los Angelesu. Ova mlada kantautorica, pjevačica i glumica ima samo osamnaest godina i to su joj prve nominacije za AMA. Rođena je u gradu Temeculi u sunačnoj Kaliforniji, otac joj je porijeklom Filipinac, a mama ima irske i njemačke korijene.

image
Prvi singl 'Drivers License' objavila je u siječnju 2021.
JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Na satove glume i pjevanja krenula je sa samo šest godina, a sa dvanaest je dobila svoju prvu glavnu ulogu kao Grace Thomas u filmu "An American Girl: Grace Stirs Up Success". Njezin talent je brzo prepoznat pa ju je Disney Channel uzeo pod svoje. Tri sezone igrala je popularnoj humorističnoj dječjoj seriji "Bizaardvark", a nakon toga u "High School Musical: The Musical: The series", muzičkoj TV drami gdje pokazala i raskoš glazbenog talenta.

Čitajte i: Billie Eilish otkrila novu pjesmu, ali i neobičan izgled: Tinejdžerska zvijezda ušla u ozbiljnu fazu

Munjevit uspon

Svoj prvi singl "Drivers License" objavila je u siječnju ove godine i vrlo brzo zauzela prva mjesta top ljestvica. A debitantski album "Sour" izašao joj je krajem svibnja i odmah izazvao oduševljenje glazbenih kritičara. Ova mlada zvijezda za nagradu Umjetnik godine boriti će se sa etabliranim glazbenicima Arianom Grande, Taylor Swift, korejskim bendom BTS, Drakeom i The Weekndom.

image
Olivia Rodrigo prema broju AMA nominacija u samom je vrhu.
MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Iza talentirane Olivie Rodrigo najviše nominacija, njih šest, ima The Weeknd koji ima već pet AMA nagrada. Sa pet nominacija u utrku za nagrade ulaze Bad Bunny, Doja Cat i Giveon. American Music Award održati će se 21. studenog u Microsoft Teatru u Los Angelesu

Pogledajte video
Linker
17. travanj 2024 16:08