NEJA MARKICEVIC/CROPIX
bez puno muke

Doris Pinčić zaludjela je sve svojim receptom za zdravi kolač: Ovo je njezina omiljena poslastica

Voditeljica Doris Pinčić obožava kuhati i postala je prava majstorica u tome. Uoči blagdana je pripremila ukusan kolač od batata čiji je recept odlučila podijeliti sa svojim brojnim pratiteljima na Instagramu.

"Obožavam kuhati. Strastveni sam gurman, a kuhinja je moje umjetničko platno. Volim kuhati lokalno, sezonski i ono kao naše bake. Zato svoju kuhinju i zovem Kuhinja babe Eve jer me upravo moja pokojna baba Eva naučila promišljati u kuhinji, od malo namirnica stvarati čaroliju", rekla je jednom prilikom voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatske Doris Pinčić koja je vrlo svestrana u svemu što radi. Upravo njezina baka bila joj je inspiracija za video sadržaj u kojim glumica i voditeljica šeta svim krajevima Hrvatske i upoznaje s kulturom, tradicijom i zaboravljenim receptima naših baka.

Uoči blagdana već je započela pripremu. U Instagram storyjima pripremila je kolač od batata za koji kaže možda ne izgleda savršeno, no za sada je njezina najdraža slastica u prosincu, a podijelivši recept napomenula je kako su količine sastojaka proizvoljne, poručivši pratiteljima da se u pripremi ovog ukusnog kolača 'igraju'.

Kolač od batata prema recepturi Doris Pinčić

Suhi sastojci

  • Pola šalice pirovog brašna
  • Pola šalice bademovog brašna
  • Pola šalice kokosovog brašna
  • Malo običnog bijelog, glatkog brašna
  • Žličica soda bikarbone
  • Cimet
  • Prstohvat soli

    Mokri sastojci
  • Skuhani batat smiksan s 1 dl mlijeka po izboru
  • Tri velike žličice meda
  • 3 jaja
  • Rastopljen kokosov maslac (3 velike žlice maslaca)
  • Čokolada za kuhanje
  • Ekstrakt vanilije
  • Iscijeđena naranča
  • Malo limunovog soka

Mokre i suhe sastojke potrebno je polako izmiješati te dobivenu smjesu postaviti u kalup za kuglof, a zatim peći 40 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Kako navodi HRT-ova voditeljica, kada izvadite kolač iz pećnice možda na prvu neće izgledati kao da je gotov, no nakon što se ohladi poprimit će čvršći oblik.

Linker
03. ožujak 2021 08:02