Ostavlja bez teksta

Hladan kao led, njoj puca srce: Konačno prikazan izrezani dio najslavnijeg intervjua Charlesa i Diane

Nakon 40 godina prikazana je reakcija Lady Diane na Charlesov komentar je li zaljubljen u nju, prvotno je bio izrezan iz zajedničkog intervjua.

Iako je njihova ljubavna priča završila davnih dana, još uvijek izaziva veliko zanimanje - princ Charles i pokojna princeza Diana uvijek će biti ‘it‘ par. Već iz njihovog zajedničkog intervjua, koji su dali uoči svog vjenčanja, vidljivo je da se među njima nalaze brojni problemi koji će im obilježiti bračnu zajednicu.

U snimci, koja ja nastala prilikom zaruka para, vidljivo je da Diana izgleda tužno i nezadovoljno, budući da se mlada plemenitašica nije ni trudila sakriti tugu. Taj komadić intervjua je izrezan iz prve objavljene verzije intervjua - a sada je i on osvanuo.

Pogledajte video

Intervju je bio snimljen u Buckinghamskoj palači, a jedno od ključnih pitanja bilo je vole li se, na što je Diana odgovorila "naravno", a Charles na to dodao "što god ljubav značila". Dogodilo se to uoči njihova vjenčanja koje je održano 24. veljače 1981., a nakon višemjesečnih nagađanja hoće li 32-godišnji Charles odvesti pred oltar 19-godišnju Lady Dianu Spencer.

Čitajte i: NOVI DETALJI: Princ Charles i princeza Diana odlučili da se razvode pa zajedno plakali na kauču!

Dokumentarac otkriva sve

Izbačeni dio prikazan je u dokumentarcu "When the Spencers Met the Monarchy" (u slobodnom prijevodu - Kada su Spenceri upoznali monarhiju). Stručnjaci koji prate živote članova kraljevske obitelji, u dokumentarcu su se složili da je snimka šokantna i nevjerojatna unatoč tome što je od snimanja prošlo 40 godina.

image
Na službenim fotografijama, izgledali su sretno.
KEYSTONE PICTURES USA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Izraz Dianina lica govori više od riječi. Nikada nisam vidio da pokazuje tako jasno svoje nezadovoljstvo njime pred kamerama, to je zaista nevjerojatan trenutak, jedna od najznačajnijih snimki", zaključio je je povjesničar Pier Brendon u dokumentarcu.

Čitajte i: Dramatični intervju princeze Diane! Pokrenuta istraga protiv novinara koji je s njom vodio skandalozni razgovor

"Gledam i ne vjerujem, nisam to nikada prije vidio. Šutnja koja vlada među njima je strašna", kazao je književnik Richard Kay. S njima se složila i kraljevska biografkinja Angela Levin, koja kaže da je intervju jedan od ranih znakova nadolazećih problema između Spencera i Windsora.

image
Diana i Charles vjenčali su se 24. veljače 1981.
PROFIMEDIA

"Diana nije mogla biti Spencer i ponašati se kao Windsor. Charles je bio zbunjen i nije znao odgovoriti na pitanje o svojim osjećajima. Ne smijemo zaboraviti da su ga odgojili Kraljica i vojvoda od Edinburgha i naučili ga da mora skrivati svoje prave osjećaje", objasnila je Levin.

Ovo je već drugi Dianin intervju koji se javno secira, nakon što je nedavno u pozornost javnosti došao zloglasan intervju s Martinom Bashirom u kojem je izjavila da ne podržava kraljevski establišment te da je u braku s njom i Charlesom uvijek bilo troje ljudi. Slavni intervju ponovno je dospio u fokus javnosti nakon što su njezin sin, princ Harry, i njegova supruga Meghan Markle dali eksplozivni intervju Oprah Winfrey.

Linker
16. travanj 2024 05:19