Video spot 'Seagull'
 Promo
Novi spot

Ivanka i Mrle pokazali najslađu članicu: 'Snimali smo u jednom kutu sobe, kći Eva glavna je zvijezda'

Glazbeni i obiteljski par surađuje na nizu projekata, od kazališne i filmske glazbe, albuma i slikovnice za djecu 'Kišni razdraganci', koji je ove godine nagrađen Porinom, do njihovog progresivnog projekta Mr. Lee & IvaneSky, s kojim su upravo oduševili domaću javnost, u video spotu koji je nastao u ograničenim korona-uvjetima, glavnu je ulogu imala njihova kći.

Neumorni glazbeno-bračni par Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle kao da ne spava, sada su objavili novi video spot za svoj multimedijalni projekt Mr. Lee & IvaneSky, a u spotu za pjesmu "Seagull" glavnu ulogu ima njihova osmogodišnja kći Eva.

Osim što su u svoju umjetnost 'uposlili' i kći, zbog svima poznatih razloga karantene, spot je nastao 'na daljinu', odnosno bez fizičke prisutnosti redatelja. Iako pod čvrstom redateljskom palicom Romana Grozića snimanje se odvijalo putem Skypea, redatelj je bio u Samoboru, a Ivanka, Mrle i Eva u Velikoj Gorici.

"Bezuspješno smo po cijeloj kući tražili zelenu tkaninu, plahte, a na kraju smo shvatili da su zidovi u kupaoni zelene boje koje smo na kraju koristili kao chroma key - sjeli smo na wc školjku i počeli snimanje. Cijelo vrijeme snimanja Romano je režirao preko drugog mobitela u Samoboru, na kojem smo bili povezani preko Skypea. Nakon snimanja poslali smo mu materijale koje je on dodatno s montažerom Davorom Klarićem montirao’’, ispričao je Mrle o snimanju. A kako je snimanje izgledalo može se vidjeti i u videu Making off Seagull.

U jednom kutu sobe

"Na kraju smo shvatili da su zidovi u kupaoni zelene boje koje smo na kraju koristili kao chroma key - sjeli smo na wc školjku i počeli snimanje", ispričao je Mrle.

Estetika spota predstavlja vizualne asocijacije koje se prelijevaju u forme čija simbolika je sloboda i otvorenost novim iskustvima, a u spotu je, poput prave glumice glavnu ulogu zauzela kći Ivanke i Mrleta, osmogodišnja Eva.

"Iako je cijela ova priča s virusom strašna i nadnaravna, iz njezine tišine u jednom kutu sobe nastao je spot. Mi smo jako zadovoljni jer ustvari nigdje nije vidljivo da je to rad koji je nastao u teškim okolnostima, a Romano Grozić je cijeli projekt digao na visoku estetsku razinu, o kakvoj smo do sad mogli samo sanjati. Ovo je spot za nagrade, koje će, nadamo se i osvojiti", poručila je Ivanka Mazurkijević.

Romano Grozić
Mr. Lee & IvaneSky, projekt je Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević.

Sastavni dio cjelokupnog projekta "Sailor" je i zvučni karburator, jedinstveni projekt Damira Martinovića i Ivanke Mazurkijević, nastao uz pomoć suradnika Vanje Travaša, Andreja Škedela, Zdravka Lenca, i Ariane Suše, koji uz pomoć zvuka vode stvara skulpture od soli, a u kojem glazba obavija središnju misiju - materijaliziranje zvuka grada.

Predstavljenje uživo u Rijeci

Projekt je započeo snimanjem zvuka grada s Trsatske gradine pri čemu su snimljeni i obrađeni zvukovi korišteni su za kontrolu disperzije, pri čemu nastaje “živa skulptura” od soli - instalacija koja raste i tvori novi prostor pod utjecajem zvuka.

Promo
Osmogodišnja Eva, kći Ivanke i Mrleta, glavna je zvijezda novog videospota svojih roditelja 'Seagull'.

Uz prezentaciju izvedbenog projekta ‘’zvučni karburator’’ te dvije pjesme s albuma "Sailor", među kojima će biti predstavljen i ‘Seagull’, 17.srpnja u Rijeci ispred Exportdrva Mr.Lee & IvaneSky na video wallu će predstaviti izvedbeni projekt koji je radio arhitektonski dvojac MR2 - Miroslav Rajić i Jurica Račić, nakon čega slijedi trosatni koncert Leta 3.

Promo
Album 'Sailor' Ivanke i Mrleta

Pročitajte i:

Ivanka Mazurkijević: 'Na prvoj probi sam se uplašila Magellija, ali nije dugo prošlo da se svi zaljubimo u njega'

Ivanka i Mrle: 'Moj brat radi na odjelu za koronu, nije nam lako'

Poznati glazbenik okrenuo novu stranicu u životu: 'Priče sam odlučio snimiti da svi u njima možemo uživati'

'Devet i pol minuta naježenosti': Mrle iz Let 3 nas je dobro nasmijao dok je pričao o snimanju pjesme s Terezom Kesovijom

Linker
13. travanj 2024 22:05