Političarka na tapeti

Jadranku Kosor napali zbog ‘bešćutnosti‘: ‘Od vas ni slova o tragediji. Pa i kamen bi proplakao‘

Nakon što su Nikolinu Ristović optužili da se hvali luksuzom dok je narod u strahu, nisu štedjeli ni bivšu premijerku i to zbog sporne objave na društvenim mrežama.

Političarka i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor aktivna je članica Twitter zajednice pa na njemu redovito objavljuje trenutke iz privatnog života, stavove, fotografije iz djetinjstva i recepte. Posljednjom objavom nenamjerno je razljutila svoje fanove i to zbog fotografije božićnog drvca.

"Sve ove dane, od prošlog ponedjeljka, nisam palila radosne šarene lampice na boru. Još je tu, moj i divan, ali lampice ne gore. Tužan, a najljepši", napisala je političarka, što je zasmetalo njezine pratitelje.

Naime, zamjerili su joj što se nakon tragedije u Posušju nije niti jednom osvrnula na sam događaj.

"5 dana ... I od vas ni slova o tragediji u Posušju... Pa kamen bi proplakao I progovorio. Zastrašujuće i gromoglasno odjekuje ignoriranje ovakve neupamćene tuge I boli koja je šokirala cijelu regiju", komentirala joj je jedna korisnica, a Jadranka joj je odmah odgovorila.

"Ne imputirajte u golemoj tragediji. U teškom potresu, u teškom stresu od potresa, imputirate mi bezobrazno. Ja nisam vlast, manite me se. Nije ovo službena stranica ni jedne institucije. Danas je dan žalosti u RH", napisala je Kosor. Rasprava se nastavila, a korisnica joj je rekla kako je ovim odgovorom samo samo potvrdila njenu tezu o bešćutnosti i sebičnosti.

Na to je bivša premijerka imala samo jedan odgovor: "Sramite se".

Kasnije je, kako bi skrenula pažnju sa sporne objave, objavila fotografiju ručka: "Varivo od graška da vas razvedrim. Pohance su već pojeli", napisala je političarka.

Popljuvali i Nikolinu Ristović

Ona nije jedina kojoj se zamjera što "nije osjetljiva" na patnju drugih. Naime, Nikolina Ristović na Instagramu se pohvalila kako je i ona bila gošća novog beogradskog kluba koji je proteklih dana punio srpske medijske stupce - Dorćoleti. Tamo se nedavno održavala zabava bez poštivanja epidemioloških mjera.

Iako Nikolina nije precizirala je li Novu godinu dočekala u Dorćoleti, njezin je komentar iz luksuznog prostora iziritirao mnoge pratitelje na Instagramu.

"Ako se godina po prvom danu računa... Bit će odlična!", napisala je Nikolina, odjevena u crvene kožne hlače i crvene štikle. Pratitelji su je prozvali što se hvali luksuzom dok žrtve potresa u Banovini proživljavaju najteže trenutke.

"Kod nas u Sisku je ovaj dan užasan, još jedan potres jači, uz bezbroj malih... ljudi iz centra ostali bez stanova, većina zgrada je za rušenje...", napisala je jedna pratiteljica. Uslijedio je komentar: "Krasan prostor. Korona party?", a zatim i "Bogatima je uvijek dobro, oni znaju da je sve laž".

Unatoč svim komentarima, Nikolina smatra da nije napravila ništa loše te se ne kani ispričati.

"Uglavnom se ne osvrćem na trivijalnost na kojoj počivaju današnji mediji, jer sam dobrim dijelom nehotice dio tog vašara, ali koliko god želim, ne mogu ostati imuna na neviđenu zlonamjernost i senzacionalizam kojim se služe da bi raspirivali mržnju" započela je objavu i dodala: "Nikada nisam prakticirala govoriti o tome da li, koga i na koji način pomažem, jer time samoj sebi obezvrjeđujem taj čin. Smatram da je to nešto što se tiče mene same i onog kome je ta pomoć namijenjena. Pa tako neću niti sada", napisala je nekadašnja voditeljica.

Linker
18. travanj 2024 02:11