Veliki uspjeh

Janica Kostelić predvidjela mu je budućnost! Filip Zubčić uljepšao ova teška vremena

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo sjajno treće mjesto nakon što je u prvoj vožnji bio 21., a u dva dana je osvojio nevjerojatnih 160 bodova. Pohvale pljušte na sve strane, pa i od obitelji Kostelić.

"Filip Zupčić je veliki radnik i izuzetno je zaigran, što mislim da je super samo je sad malo odrasliji i vjerujem da može tu svoju zaigranu stranu staviti pod kontrolu kad je potrebno. Mislim da treba imati sreće, ako si dovoljno uporan uspjeh je nusproizvod pravilno organiziranog djelovanja", rekla je Janica Kostelić u ožujku ove godine Mirni Zidarić u ekskluzivnom intervjuu za HRT. Čini se da je Janica predvidjela uspjeh Filipa Zubčića koji je na sjajan način zaključio nastupe u Santa Caterini osvojivši treće mjesto nakon subotnje pobjede.



image
U prirodi najradije puni baterije
INSTAGRAM

Peti put u karijeri Zubčić se probio do postolja. Sada ima dvije pobjede, dva druga i jedno treće mjesto.

"Nevjerojatan je osjećaj pobijediti ovdje, želio sam nastaviti tamo gdje sam stao prošle sezone i sretan sam što sam uspio. Staza je bila teška, ali ja volim skijati u ovakvim uvjetima", presretan je bio Filip Zubčić, koji je ponovio i ono što stalnog govori, a u Santa Caterini se potvrdilo još jednom da govori s pravim argumentima: "Moj je cilj uvijek biti na vrhu." Zubčić tamo ide krupnim koracima naprijed. "Samo se nadam da ću ostati zdrav, u skijanju je to uvijek najbitnije", dodaje.

image
Filip vrijedno trenira...
INSTAGRAM

On se posvetio skijanju u potpunosti, a ostatak obitelji usmjerio se na obiteljski posao - "Hostel 63" u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Direktorica obiteljske tvrtke je Filipova sestra Tamara, koja se prije nekoliko godina povukla iz skijanja.

Otac Tomislav i majka Jasna te sestra Tamara, također skijašica, zaslužni su za njegove uspjehe koliko i on sam. Barem tako rezonira 27-godišnji Zagrepčanin koji je proskijao u dobi od svega sedam godina, kada su ga roditelji upisali u Skijaški klub Medveščak. Majka Jasna bavila se skijanjem kao tinejdžerica, a onda se odlučila na taj sport usmjeriti svoju djecu.

"Bravo, Zubo naš, uljepšao si nam ova teška vremena", stoji u komentarima dok u dragom komentaru stoji još jedna činjenica. "Druge zemlje ulažu milijarde u skijališta, a mi imamo jednu stazu na Sljemenu i to je dovoljno"...

Linker
18. travanj 2024 16:22