omiljeni biković

Jedan od najboljih glumaca regije progovorio o obitelji: ‘Bilo je bizarno, ali to mi je bila lekcija‘

Jedan od najboljih glumaca mlađe generacije koji je izgradio respektabilnu karijeru i u Srbiji i u Rusiji, gdje je jedan od najpoznatijih glumaca, Miloš Biković, gostovao je u HTV-ovoj emisiji „U svom filmu” urednice i voditeljice Tončice Čeljuske koja je Miloša intervjuirala tijekom filmskog festivala u Puli, na kojem je bio gost povodom svjetske premijere filma "Južni vetar 2: Ubrzanje", u kojem igra glavnu ulogu antijunaka Petra Maraša.

Biković je uvodno istaknuo kako nije očekivao da će serija „Južni vetar” biti najgledaniji projekt u čitavoj regiji u zadnjih deset godina. Karte za premijeru nastavka filma u Puli su prodane sedam dana ranije, pa je Biković rekao da je dobio nagradu čim je sletio iz Moskve u Pulu - kada je čuo tu informaciju. Oduševljen je, kaže, što je i hrvatska publika film prepoznala i dala mu takav tretman koji je mogao samo poželjeti. U seriji igra lik antijunaka Petra Maraša, koji od sitnog kriminalca postaje moćni narkobos. Trenutno je angažiran na novom filmu legendarnog redatelja Slobodana Šijana koji je režirao filmove "Maratonci trče počasni krug" i "Ko to tamo peva", gdje ima glavnu ulogu.

image
68. Pulski filmski festival
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Biković je u Rusiji snimio već 12 filmova i deset sezona raznih serija, a između ostalog igrao je glavnu ulogu u ruskom filmu "Sluga", koji je samo u kinima gledalo 12 milijuna ljudi. To mu je u Rusiji donijelo status prave zvijezde, a dobio je i državljanstvo i glavnu nagradu ruske federacije koju dodjeljuju umjetnicima i koju mu je osobno dodijelio Vladimir Putin.

Netipična obitelj

Tijekom emisije otvoreno je govorio i o svojoj netipičnoj obitelji. Roditelji su mu se dva puta ženili i rastajali, a on i 16 godina stariji brat koji je iguman u manastiru, rođeni su u dva braka istih roditelja. Iskreno je rekao kako mu to nije bilo najjasnije tijekom djetinjstva. Zatekao se, kaže, u tome, kad se rodio - njegovi su već bili razvedeni drugi put. Tek kasnije, kada je odrastao, "shvatio je koliko je to bizarno".

image
DUSKO MARUSIC/CROPIX

„Oni su se voljeli zaista, ali nisu mogli jedno s drugim. To je neka lekcija za mene, da čovjek treba naučiti postojati s tom osobom koju voli, da je to projekt, moraš raditi na tome, to je odricanje”, kazao je i zaključio da se čovjek mora odreći dijela sebe da bi mogao stvoriti prostora za drugu osobu.

Miloš Biković zbog teškog djetinjstva naučio je cijeniti novac: ‘Za svaki se dinar dvaput promislilo‘

Na pitanje koliko mu znači duhovnost koju rado ističe kao svoju vrijednost i potrebu, Biković kaže da ga je pedagog na fakultetu pitao zbog čega se bavi glumom. „Ja sam shvatio, sad ako kažem istinu, zvučat će infantilno. Istina je, volim biti u centru pažnje, da me gledaju i da ja kontroliram što osjećati, da budem netko drugi, da se osjećam kao da mi je napumpan ego i tako dalje. Shvatio sam da ovo zvuči mnogo ružno, šteta što je istina. Moram promijeniti tu istinu. Imam neku ružnu istinu o sebi i moram ju promijeniti, moram promijeniti odnos prema tome i prema sebi. Tada sam shvatio, što bi moglo biti nešto drugo za što da se uhvatim? I onda sam rekao:‘To je zato što se volim igrati, što je također istina. Malo manje ružna od ove ranije", zaključio je.

Zavodnici Miloš Biković i Miodrag Radonjić stigli u Pulu na svjetsku premijeru filma Južni vetar 2: Ubrzanje

Linker
20. travanj 2024 17:32