Doček u Hrvatskoj

Kevina Spaceya u Zagrebu dočekao Jakov Sedlar: Spojila ih je ‘Gospa‘, a 30 godina kasnije zajedno slave Novu godinu

‘Gospa‘ je devedesetih spojila holivudskog glumca Kevina Spaceya i hrvatskog redatelja Jakova Sedlala u čijem je spomenutom filmu Kevinov prijatelj Martin Sheen glumio fra Juru Zovku. Upoznao ih je na domjenku u svojoj vili u Los Angelesu.

Tridesetak godina kasnije ostalo je prijateljstvo zbog kojega je dvostruki oskarovac stigao ovoga četvrtka u Zagreb kako bi sa Jakovom Sedlarom i njegovim sinom Dominikom proslavio Novu godinu.

"Jako me veseli što ćemo s našim prijateljem Kevinom dočekati novu 2022. Najviše se radujem našim razgovorima. On nije klasični glumac s kojim možeš razgovarati samo o poslu, već intelektualac sa širokim rasponom interesa pa s njim obožavam razgovarati o politici, filozofiji, religiji, književnosti, teatru. Često se čujemo telefonom, čestitamo si blagdane. Kevin me tako nazvao prije mjesec dana te mi kazao kako je u Hrvatsku htio doći još ljetos, no u tome su ga spriječile poslovne obaveze i pandemija. Pitao me gdje ćemo slaviti Novu, kakva je u Hrvatskoj situacija s koronavirusom i hoće li biti organiziranih dočeka. Odgovorio sam mu da korone u Hrvatskoj još uvijek ima, ali da će biti dočeka te da bih volio da dođe, na što mi je on kratko rekao: Vidimo se”, rekao je Sedlar za Večernji list.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX

ČITAJTE I : Uloga za koju nema Oscara: Kevin Spacey - svi grijesi seksualnog predatora

U Zagreb je došao u društvu svog agenta Ewana Lowensteina s kojim odsjeda u Esplanadi, a planiraju obići najpoznatije zagrebačke restorane i kafiće, Fuliranje, zagrebački advent, a posjetit će i Sedlarovu obiteljsku kuću. Kako je Spacey veliki obožavatelj kazališta Jakov i Dominik Sedlar odvest će ga i u kazalište.

ČITAJTE I: Kevin Spacey u problemima: Sud mu naložio da produkcijskoj kući serije ‘Kuća od karata‘ vrati 31 milijun dolara

Iako je dočekan kao zvijezda, Spacey se već neko vrijeme tako ne osjeća u Hollywoodu. Preko noći je postao persona non grata. Naime, nekoliko mlađih kolega optužilo ga je za seksualno zlostavljanje, a skandal je otišao toliko daleko da ga je redatelj Ridley Scott potpuno izbrisao iz filma koji su tada zajedno snimali. Zbog gubitaka koje je produkcijskoj kući donio odlazak glumca iz postave "Kuće od karata", Spacey je morao platiti 31 milijun dolara odštete, no neki od kolega ipak su stali uz njega.

Linker
25. travanj 2024 15:01