Ohladio glavu

Nakon prospavane noći: Will Smith se ispričao Chrisu Rocku zbog sramotnog napada

Ovogodišnja, 94. dodjela Oscara u moru dojmljivih trenutaka, ipak će ostati zapamćena po žestokom sukobu dvojice glumaca na pozornici.

Dvojica glumaca definitivno su bili najzapaženije zvijezde na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, iako je to na prvu možda bilo teško postići uzevši u obzir sva ta glamurozna izdanja koja su prodefilirala crvenim tepihom. No, Chris Rock i Will Smith osim verbalno-fizičkog okršaja, uspjeli su i podijeliti svijet - na one koji smatraju da je njihov sukob na pozornici bio dogovoren i odglumljen te na one koji smatraju da se sve dogodilo spontano.

Kako god bilo, vjerojatno pravu istinu nećemo doznati tako skoro, no ovaj je sukob dobio novi moment, Will Smith ispričao se Chrisu Rocku zbog toga što ga je ošamario. Smith je kazao da je njegovo ponašanje bilo "neprihvatljivo i bez opravdanja" zbog čega je "posramljen".

Ovaj 53-godišnji glumac na Instagramu je napisao kako se "srami zbog svojih postupaka, koji su šokirali posjetitelje na ceremoniji, producente cijelog događaja i gledatelje. Nasilje u svim njegovim oblicima je otrovno i destruktivno", napisao je Will.

POGLEDAJTE GLORIA RED CARPET REPORT

"Moje ponašanje prošle noći na dodjeli nagrada Akademije bilo je neprihvatljivo i bez opravdanja. Šale na moj račun dio su posla, ali šala o Jadinom medicinskom problemu bila je previše da bih je podnio i reagirao sam emotivno.

Htio bih ti se javno ispričati Chris. Pretjerao sam i bio sam u krivu. Sramim se, a moja djela ne pokazuju čovjeka kakav bih želio biti. Nema mjesta za nasilje u svijetu ljubavi i dobrote", napisao je Smith.

image

Trenutak u kojem je Chris Rock dobio šamar.

ROBYN BECK AFP

Glumac se zatim ispričao i organizatorima te producentima cijele svečanosti. Rock još nije odgovorio na ispriku, niti je komentirao incident nedjeljne večeri. Smith je ispriku proširio i na obitelj Venus i Serene Williams.

Čitajte i: Što stoji iza šamara Willa Smitha? S Chrisom Rockom ne podnosi se već godinama

Podsjetimo, ubrzo nakon što je ošamario Rocka, Will Smith je dobio Oscar za najbolju mušku ulogu, što je u ovom slučaju bio portret njihova oca Richarda, no priča o uspjehu obitelji Williams pala je u sjenu bizarnog napada.

image

Will Smith i supruga Jada Pinkett Smith

ANGELA WEISS AFP

Sve je zakuhao Rock koji se našalio na račun obrijane glave Willove supruge (koja boluje od alopecije) dok je dodjeljivao nagradu za najbolji dokumentarni film. Nitko nije očekivao da će se Smith ustati i ošamariti voditelja, poručivši mu neka se kloni izgovaranja imena njegove supruge.

Samo nekoliko minuta kasnije Will Smith se vratio na pozornicu kako bi prihvatio nagradu za najboljeg glumca, u govoru zahvale se ispričao i održao emotivan govor, koji je započeo usporedbom sa svojim likom kralja Richarda, koji je bio "žestoki branitelj svoje obitelji". "Osjećam se pozvano da volim i štitim ljude... Želim se ispričati Akademiji", rekao je u svome govoru.

image

Will Smith ove je godine dobio Oscara.

PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zbog kontroverznog sukoba, Will Smith je propustio važnu oskarovsku tradiciju

Willow govor bio je popraćen suzama, a sve su glasnija šuškanja kako bi za ovaj incident mogao ostati bez zlatnog kipića.

Linker
19. travanj 2024 21:35