Recept za dugovječnost

Navike koje su je dovele do praga stote: Betty White imala je nekoliko poroka koje joj ni liječnik nije mogao zabraniti

Da se jednom živi, legendarna je glumica očito osvijestila davno, jer si nije željela uskratiti male životne radosti za koje je vjerovala da ih se ne mora odreći.

Poznata glumica Betty White preminula je 31. prosinca u 99. godini, samo dva tjedna prije nego što je trebala proslaviti 100. rođendan. Mnogi se pitaju kako je ova duhovita glumica uopće došla do gotovo troznamenkaste brojke na svom životnom kalendaru.

Čitajte i: Za nekoliko dana trebala je proslaviti stoti rođendan: Preminula je legendarna glumica Betty White

image

Obožavatelji se opraštaju od legendarne glumice na Stazi slavnih u Los Angelesu, ostavljaju pisma, cvijeće, njezine knjige...

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Betty White je imala bogatu karijeru i život, a mnogi joj zavide na brojnim uspjesima. Glumila je u popularnim emisijama i serijama kao što su "The Mary Tyler Moore Show", "Golden Girls" i "Hot in Cleveland". U svojoj 99. godini bila je duhovita, šarmantna, tražena kao i prije, u industriji u kojoj već prvi znakovi starenja znače odlazak u mirovinu preko noći. Što ju je održalo svih ovih godina? Odgovor donosi Zadovoljna.


Pozitivnost

U jednom intervjuu Betty je priznala da gleda na život kroz ružičaste naočale i kako to pomaže toliko da se zapitala je li to možda utjecalo na njezinu dugovječnost: "Uživaj u životu. Naglašavajte pozitivno, a ne negativno. Zvuči tako otrcano, ali mnogi će ljudi izabrati nešto na što će se požaliti umjesto da kažu: 'Hej, to je bilo super!' Nije teško pronaći pozitivne stvari, ako pokušate."


Votka

Betty je možda bila pozitivna, ali to ne znači da je živjela život bez poroka. Naime, otkrila je kako vjeruje da je votka jedna od najvažnijih stvari za dobar i sretan život. U razgovoru s Davidom Lettermanom priznala je kako slobodno vrijeme uglavnom provodi igrajući se sa svojim životinjama, dodavši: “A votka je moj hobi”.

image

Na listu svakako možemo dodati i kućne ljubimce, odnosno životinje. Naime, Betty White je bila velika obožavateljica malih i velikih dlakavaca te se zalagala za njihovu zaštitu.

GLOBE PHOTOS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: ‘Zlatna djevojka‘, kojoj je jedina neostvarena želja Robert Redford, proslavila 99. rođendan uz fast food


Hrenovke

Vaš liječnik vam je možda rekao da se klonite mesnih prerađevina ako želite dulje živjeti, ali Betty se s time nikako nije mogla složiti. Zvijezda je otkrila da joj je hot dog sljedeća najveća ljubav nakon votke. U intervjuu za "Harper’s Bazaar" objasnila je da ne voli restriktivnu dijetu.

“Ne jedem ništa posebno. Čips. Hrenovke, ako ih mogu nabaviti. A ni ne jedem puno za doručak. Ručat ću sendvič, a kad se vratim kući, popit ćemo votku s ledom i onda večerati. Što se mene tiče, ne može biti bolje od toga", rekla je Betty.

Linker
18. travanj 2024 05:34