Teška odluka

Serena Williams u suzama otišla s Wimbledona: ‘Slomilo mi se srce što sam se morala povući‘

Tenisačica i majka trogodišnje djevojčice morala je odustati od meča na Wimbledonu zbog ozljede noge. Pokušavala ju je ignorirati, ali bol je bila jača. Ipak, ispraćena je gromoglasnim pljeskom navijača.

Jedna od najboljih tenisačica svijeta, Serena Williams, jučer je nažalost morala predati meč prvoga kola Bjeloruskinji Aliaksandri Sasnovich zbog ozljede bedrenog mišića pri rezultatu 3-3 u prvom setu. Tijekom susreta uzela je pauzu i nakon toga ponovno zaigrala, no činilo se da je previše boli da bi nastavila dalje.

Sportašica je bila prisiljena povući se s Wimbledona, no ipak je pokupila ovacije publike. Serena je na svom Instagramu otkrila da ju je ta odluka jako, jako pogodila.

Čitajte i: Slađe ne može! Serena Williams i njezina trogodišnja kći prvi put zajedno u modnoj kampanji

image
Serena Williams nije mogla nastaviti meč zbog bolova u bedru.
AELTC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Slomilo mi se srce što sam se danas morala povući nakon što sam ozlijedila desnu nogu. Moja ljubav i zahvalnost su s navijačima i ekipom koji čine boravak na središnjem terenu toliko značajnim", napisala je tenisačica i majka trogodišnje djevojčice.

Dodala je da joj je iznimno puno značila toplina i podrška navijača koji su je pozdravili gromoglasnim pljeskom nakon što je izašla s terena.

Kolege tenisači bili su puni podrške poput Andyja Murrayja koji je napisao na Twitteru: "Brutalno za Serenu Williams, ali središnji teren je tamo vrlo sklizak", dok je Serenina protivnica, Aliaksandra napisala: "Tako sam tužna zbog Serene. Ona je sjajna prvakinja, ponekad se to dogodi u tenisu. Želim joj sve najbolje".

Sedmerostruka prvakinja Wimbledona već je potvrdila da neće sudjelovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Tek će se vidjeti hoće li se sportska zvijezda vratiti u punu kondiciju uoči još jednog Grand Slam-a na US Openu.

Čitajte i: Serena Williams se divi majkama: "Roditi i nakon par tjedana ići na posao od 9 do 17, ne mogu ni zamisliti"

Njezin izlazak dolazi nedugo nakon što se britanska igračica Johanna Konta morala povući s meča kada je došla u bliski kontakt s nekom osobom zaraženom koronavirusom. Francuz Adrian Mannarino također se morao povući iz meča protiv Rogera Federera nakon ozljede.

No, utjehu će joj sigurno pružiti i njezina kći Alexis Olympia s kojom se voli zabavljati u slobodno vrijeme, a te trenutke često dijeli na svom Instagram profilu. Tako su mama i kći nedavno snimile svoju prvu zajedničku modnu kampanju za poznati brend Stuart Weitzman i rastopile srca svojih fanova.

Williams je tijekom kampanje snimila video u kojem je govorila o majčinstvu i želi li da Olympia krene njezinim poznatim stopama - onim teniskim.

"Olympiju bih definitivno nazvala svojim "mini ja". Ona je mini Serena. Tako je slatka i zabavna. Ne znam nadam li se da će slijediti moje stope. Želim da radi sve što želi i što je najbolje za nju", otkrila je tenisačica.

Linker
20. travanj 2024 08:07