Ne ide mu

Sud je rekao svoje: Johnny Depp izgubio u pravnoj bitci stoljeća, ostala mu etiketa zlostavljača

Glumac i njegova bivša supruga su nakon tri mjeseca od sudskog sučeljavanja dočekali presudu, u kojoj je odlučeno da je britanski tabloid ipak imao pravo kad ga je nazvao muškarcem koji tuče ženu.

Studeni nije dobro započeo za posrnulog hollywoodskog glumca Johnnyja Deppa koji je upravo izgubio sudsku parnicu protiv britanske tiskovine The Sun i njihovog izvršnog urednika Dana Woottona. Glumac je tužio britansku tiskovinu, nakon što su napisali da je tukao bivšu suprugu, glumicu Amber Heard.

Na sudu u Londonu Depp nije uspio dokazati da nije tukao i maltretirao bivšu suprugu, odnosno presuda znači da je The Sun objavio istinu tvrdeći upravo to. Ova sudska saga završena je tako da će Depp morati platiti poveći iznos za sudske troškove protiv News Group Newspapersa.

Presuda je objavljena tri mjeseca nakon što su završene sudske rasprave.

Amber hrabro iznijela dokaze

Glasnogovorništvo The Suna komentiralo je ovakav ishod. "The Sun je više od 20 godina stajao uz žrtve obiteljskog nasilja i bio njihov glas. Žrtve obiteljskog nasilja ne smiju se ušutkati i zahvaljujemo sudu što je to oprezno uzeo u obzir te zahvaljujemo Amber Heard što je smogla hrabrosti i dala dokaze sudu", kazali su iz novine.

image
Amber Heard i Johnny Depp u doba zaljubljenosti, 2011. na premijeri zajedničkog filma 'Portorikanske noći: dnevnik opijanja'.
BEHAR ANTHONY/DDP USA/PROFIMEDIA

Sudac Andrew George Lindsay Nicol donio je presudu nakon analize 14 incidenata koju je obrana navela, a tabloid The Sun objavio. Cijeli je slučaj temeljen na tome je li članak u The Sunu Deppa proglasio "mlatiteljem žene".

Depp je tvrdio da je njegov položaj otežan tako što mu je ime uvršteno kraj osuđenog seksualnog prijestupnika Harveya Weinsteina, kao i time da je članak zadržan na internetskoj stranici izdavača.

Slučaj je izazvao pažnju diljem svijeta tijekom sučeljavanja na sudu u Londonu, koje je trajalo puna tri tjedna u srpnju. O sporu se već tada pisalo da je to suđenje 21. stoljeća za klevetu u Engleskoj.

Linker
24. travanj 2024 08:13