Ususret utakmici

Tajna veza Hrvata i Španjolki: Šuker je Anu skoro odveo pred oltar, a Rakitić svoju Raquel sedam mjeseci nagovarao na spoj

U ponedjeljak se igra odlučujuća utakmica koja će presuditi hoće li Hrvatska ući u finale Europskog nogometnog prvenstva 2020. Protivnik nam je Španjolska koja, osim talentiranih igrača, krije i mnoge ljepotice koje su osvojile srca naših sportaša.

Iako su joj mnogi proricali ispadanje, hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu porazila je Škotsku i ušla u osminu finala. U ponedjeljak se naši Vatreni bore protiv, ni manje ni više, Španjolaca koji će ih sigurno dočekati itekako spremni. No, suparništvo na stranu, među Hrvatima i Španjolcima odavno postoji neka tajna veza, barem kada je o ljubavi riječ.

Naši sportaši i to ne samo nogometaši, uvijek su imali strast prema španjolskim ljepoticama, ali i naše djevojke prema španjolskim sportašima. Jednu od najljepših ljubavnih priča imaju proslavljeni veznjak Ivan Rakitić i njegova supruga, Španjolka Raquel Mauri, koji su prije nekoliko dana proslavili osmu godišnjicu braka.

Čitajte i: Jedna od najljepših ljubavnih priča nogometnog svijeta: ‘Rekao sam da će mi ta djevojka postati žena‘

U lijepu Andalužanku Rakitić se zaljubio isti dan kada je s bratom posjetio njezinu rodnu Sevillu, kako bi proslavili njegov ugovor s ovim španjolskim klubom. Sjeli su u kafić u kojem je radila Raquel, a čim ju je vidio, Raketa je osjetio leptiriće u trbuhu. Ipak, trebalo mu je čak sedam mjeseci da ju odvede na spoj.

Naime, Raquel se izvlačila da nema vremena, no Rakitić je bio uporan.

"Negdje oko ponoći nagovorio sam brata Dejana, koji mi je i menadžer, da odemo na piće u grad. Sjeli smo u prvi kafić i čim sam ugledao Raquel, koja je tamo radila kao konobarica, rekao sam mu da će mi ta prelijepa djevojka postati žena. Iako mi je trebalo dugo da je privolim da iziđe sa mnom na spoj, znao sam da joj se sviđam jer me nikada nije odbila, samo se izvlačila da nema vremena. A kako je govorila samo španjolski, sporazumijevali smo se rukama, poput Tarzana i Jane - sve dok ga ja nisam naučio, ispričao je Rakitić u svom jedinom velikom intervju koji je 2015. dao magazinu Gloria.

Ivan i Raquel vjenčali su se 2013. nakon dvije godine veze, a prosidba je bila kao iz filmova.

"Rekao sam joj da organiziram zabavu u našem tapas baru koji smo neko vrijeme držali u Sevilli. No, umjesto glazbe i puno ljudi, dočekao ju je potpuno prazan bar: u sredini je bio samo stol za nas dvoje, s cvijećem i svijećama. Nakon večere kleknuo sam pred nju, izvadio prsten s briljantom i umjesto uobičajenog "Hoćeš li..." izrekao sam joj svoje ljubavne zavjete", rekao je nogometaš. U braku su dobili dvije kćerkice - sada petogodišnju Adaru te osmogodišnju Atleheu.

Čitajte i: Životni put Ivana Rakitića! Otac mu se odrekao snova zbog siromaštva, no on je sve ostvario

Napustio reprezentaciju

Ivan, koji trenutno igra za Sevillu, prije nešto manje od godinu dana donio je jednu od najtežih odluka u životu - napustiti hrvatsku reprezentaciju. Dokapetan je tako otišao u reprezentativnu mirovinu, ostavivši iza sebe nezaboravne jedanaesterce u pobjedama protiv Danske i Rusije na Svjetskom prvenstvu 2018., koji su Hrvatskoj omogućili srebrnu medalju.

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", rekao je uoči napuštanja reprezentacije.

Razlog za ovu odluku, dodao je, bila je želja da se posveti obitelji i klupskoj karijeri, ali i zdravlju.

Još jedan naš reprezentativac ljubio je zanosnu Španjolku. Riječ je, naravno, o legendarnom Davoru Šukeru, sadašnjem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, koji iza sebe ima poveći popis propalih veza. Naime, Šukerova najozbiljnija veza bila je sa slavnom španjolskom voditeljicom Anom Obregon, i to u vrijeme kada je bio zvijezda hrvatske reprezentacije i svjetskog nogometa.

Propale zaruke

Igrao je za španjolsku Sevillu i Real Madrid te je glasio kao vječiti neženja. No, Ana mu je toliko osvojila srce da je zbog nje ostavio odvjetnicu Juliju Falcon. Šuker je čak htio zaprositi Anu, no ona je to odbila, što je ispričala u jednoj televizijskoj emisiji.

image
Davor Šuker i Ana Obregon.
DAVOR PONGRAČIĆ/CROPIX

Čitajte i: Sve ljubavi Davora Šukera: Draganu nazvao nevrijednom spomena, dok se Ana skoro ugušila zaručničkim prstenom

"Bili smo na romantičnoj večeri u restoranu u Madridu kad me u čaši vina dočekao prsten. Nisam ga primijetila, krenula sam popiti vino, a prsten mi se zaglavio u grlu. Pa kako sam to mogla pretpostaviti? Već smo skoro krenuli na hitnu pomoć… S takvim iskustvom, tko bi se normalan htio vjenčati", prisjetila se voditeljica koju danas na društvenim mrežama prati više od 700 tisuća pratitelja. Iako je njihova veza bila strastvena, pukla je nakon tri godine kad je Šuker počeo igrati u Engleskoj.

Ana iza sebe ima veliku tragediju - prošle godine preminuo joj je sin Alex u 28. godini života nakon borbe s teškom bolešću. "Ljudi različito reagiraju kada ih pristinu problemi. Imam podršku obitelji i prijatelja, a moja je majka nevjerojatna žena", govorio je o svojoj majci Alex.

'Volim vašu zemlju'

Kada je riječ o španjolskim sportašima koji ljube naše ljepotice, ne smijemo zaboraviti ponajboljeg vaterpolista svijeta Felipea Perronea koji je uoči prošlogodišnje utakmice s Hrvatskom rekao da jako voli našu zemlju jer mu je ipak supruga Hrvatica, Marija Pecotić s otoka Korčule.

"Ne samo da ih dobro poznajem, to su sve moji prijatelji, s kojima se često čujem, družimo se, u službenom hotelu popijemo kavu kad god stignemo... Meni je svaka utakmica protiv Hrvatske posebna", rekao je Perrone te dodao: "S Hrvatskom imam puno poveznica, svako ljeto provodim u Hrvatskoj, obožavam hrvatsku kulturu, ma ja sam vam zaljubljen u Hrvatsku, osim naravno onaj dan kad igram protiv nje", našalio se na kraju vaterpolist.

Svoju Mariju upoznao je dok je od 2015. do 2017. igrao u Jugu, a njihov susret pokazao se sudbonosnim.

Sada su u braku i imaju sina Nikolu te oboje uvijek navijaju za tatu. Perrone je inače Brazilac, no došao je igrati u Španjolsku od 2005. do 2014. Nakon toga vratio se u brazilski reprezentaciju, da bi se ponovno vratio u Španjolsku i počeo osvajati medalje.

Ostavio Hrvaticu zbog pjevačice

U listopadu 2019. u javnost je procurila vijest da je jedan od najslavnijih nogometaša svijeta, Brazilac Neymar, u vezi s manekenkom hrvatskih korijena - Natalijom Barulić.

Nogometaš, koji je od 2013. do 2017. igrao za španjolsku Barcelonu, u početku je tajio ovaj odnos, no onda je Natalija na svom Instagramu počela objavljivati njihove zajedničke fotografije, a 2018. ga je dovela i u Dubrovnik.

Čitajte i: Nogometaš Marko Pjaca vjenčao se s dugogodišnjom djevojkom: Nakon ceremonije u crkvi, priredili mu bakljadu

"Ja sam napola Hrvatica i drago mi je da sam prvi put u ovako lijepoj zemlji", napisala je ispod jedne fotografije na Instagramu.

Ipak, njihova veza nije potrajala jer je Neymar ostavio Nataliju zbog atraktivne sunarodnjakinje.

U prosincu prošle godine saznalo se da je Neymar tada bio već osam mjeseci u otvorenoj vezi s brazilskom pjevačicom Gabily, čije je pravo ime Gabriela Batista.

Brazilske novine "Extra" pisale su da se Nejmar Gabily javio na Instagramu tijekom pandemije koronavirusa, da bi pjevačica potom otputovala k njemu u Pariz. Par se navodno samo zabavlja pa su odlučili biti u otvorenoj vezi.

Linker
19. travanj 2024 23:30