Marko Grubišić
VELIKI INTERVJU

Zrinka Cvitešić za novu Gloriju Glam: Majčinstvo je jedna od najljepših uloga, vidjet ću što će mi život izrežirati

Zvijezda domaćeg i britanskog glumišta ekskluzivno je za novi broj magazina Gloria Glam otkrila kako se priprema za novu ulogu u londonskom kazalištu Bridge, ali i intimna razmišljanja o sazrijevanju, karijeri, ljubavi i majčinstvu.

Baš kad smo se ponovno navukli na strastvenu glumačku energiju Zrinke Cvitešić na velikoj sceni zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta u šarmantnoj ulozi Ane Šafranek u predstavi "Tko pjeva zlo ne misli" i neodoljivo bolnoj roli Maggie u drami "Mačka na vrućem limenom krovu", zvjezdano nebo ponovno se rastvorilo i teleportiralo je u sam vrh britanske kazališne scene. Zrinka će u rujnu stati na pozornicu čuvenog Bridge Theatrea uz slavnu britansku glumicu Zoë Wanamaker u novoj predstavi "Two Ladies", prema predlošku Nancy Harris, a u režiji Nicholasa Hytnera.

Predstavite nam veliki projekt koji vas očekuje u rujnu u londonskom kazalištu Bridge Theatre.

- U životu treba biti strpljiv, što nije uvijek lako, a i svakako nije jedna od mojih jačih strana. U ovom poslu, kako je govorio moj dragi pokojni profesor Tonko Lonza, treba znati trajati! I upravo zbog te dvije stvari dogodio se ovaj projekt i ono čemu sam težila - sam vrh. Jedno od najboljih dramskih kazališta Bridge Theatre, u kojem svaki projekt nose najzapaženija glumačka imena današnjice, vrhunski režiser Nicholas Hytner, dugogodišnji umjetnički direktor National Theatrea u Londonu, ponajbolja partnerica Zoë Wanamaker, koja je među najvećim imenima engleskoga glumišta. Bolje nije moguće. U predstavi je riječ o prvoj dami SAD-a, glumim je ja, i prvoj dami Francuske, koje zatvorene u jednoj dvorani, čekajući da im muževi predsjednici završe summit, otkrivaju jedna drugoj svoje živote. Probe počinju početkom kolovoza, prva predstava će se prikazati 15. rujna, a svečana premijera zakazana je za 25. rujna. Veselim se neizmjerno, strahujem podjednako, ali jedva čekam da sve krene…

Tko su najvažniji ljudi u vašem životu?

- Uz obitelj i partnera, zapravo ih je malo, ali su svemirski važni. Zbog njih sam takva kakva jesam. I da nema njih, s kojima sve dijelim, malo toga bi u životu imalo smisla... a oni jako dobro znaju koji su.

Zašto nikad ne govorite o ljubavi?

- O tome nemam potrebu govoriti. Ljubav je najsnažnija životna energija, koja pokreće sve oko nas. Nije to kategorija bilo kakvog uspjeha. To je sam život. To se događa izvan zone razuma i svi koji misle da je drugačije, varaju se. U sretnoj sam vezi, međusobno smo si velika podrška u svakom smislu.

Kako gledate na majčinstvo?

- To je vjerojatno jedna od najljepših uloga, najsvojstvenija živom biću. Ne smatram je preduvjetom bezuvjetne sreće ili pravog puta, pa tako ni u mojem slučaju. Vidjet ćemo što će mi život izrežirati po tom pitanju…

Kako zamišljate svoje četrdesete u koje ste upravo zakoračili?

- Strastveno im se veselim. Zamišljam ih kao nove dvadesete. Mislim da sam tek sad potpuno zaigrana, djetinjasta, opuštena, oslobođena velikih očekivanja i spremna na životne igre bez granica. Ne bojim se godina, ne bojim se starosti jer doista živim na kratke staze i nemam dugoročni scenarij. Predivno je promatrati što mi koji životni ciklus nosi jer se sve na neki način objedinjuje u savršenu cjelinu. Sve se slaže. Četrdesete mi zasigurno nose dublje poznavanje same sebe, jasniju viziju što zapravo želim i mnogo više snage za reći "ne" svaki put kad to osjetim u trbuhu. Veselim se zrelim godinama koje dolaze jer će mi one donijeti upravo ono što trebaju, neke još zrelije uloge i iskustva.

Ne propustite novi broj Glorije Glam, u kojem možete pronaći cijeli intervju sa Zrinkom Cvitešić, a na dar vas očekuje NAJ OLEARI Lasting Embrace tekući ruž za usne.

Linker
13. travanj 2024 20:33