Deset godina mlađa

Imate podočnjake i lice vam izgleda umorno? Pogledajte kako možete skinuti godine s lica

Zbog kroničnih podočnjaka i ‘obješenog‘ lica Martina Ilijašić bila je nezadovoljna, a kirurg Boris Filipović otkriva zašto je kombinacija triju zahvata - proširena donja blefaroplastika, transfer masti i morpheus 8 - za nju bio najbolji izbor da joj sačuva prirodan izgled.

Ona nije pjevačica, glumica, TV voditeljica ili model i karijera joj ne ovisi o mladolikom izgledu. Martina Ilijašić 41-godišnja mama je troje djece, koja uživa u mirnom obiteljskom životu u Svetoj Nedelji nedaleko od Samobora, ali svejedno smatra da ima pravo izgledati onako kao što se i osjeća - puna energije, vitalnosti i zadovoljstva. A pogled u ogledalo donedavno nije pokazivao takvu osobu.

- Zbog kroničnih podočnjaka i "obješenog" lica izgledala sam umorno, starije od svoje dobi, i to me baš jako smetalo. Sve je počelo nakon druge trudnoće, u kojoj sam se udebljala 25 kilograma, a kako su te kile brzo i otišle, koža mi je izgubila tonus, što je još više istaknulo podočnjake. Nakon treće trudnoće ti su problemi postali još naglašeniji, uz stalni osjećaj suhoće lica - govori Martina, koja je u pokušaju da popravi stanje iskušala razne kozmetičke tretmane i anti-aging kreme, no rezultat je uvijek bio kratkog vijeka.

image
POLIKLINIKA LOHUIS FILIPOVIC
image
POLIKLINIKA LOHUIS FILIPOVIC

Kad joj je prijateljica sugerirala da pokuša nešto "ozbiljnije" i preporučila joj Polikliniku Lohuis & Filipović Medical Group "jer će joj tamo sačuvati prirodan izgled", nije ni slutila da će nakon konzultacija kod plastičnog kirurga za lice Borisa Filipovića s takvom lakoćom donijeti odluku o operaciji.

- Trajnih rezultata nema bez kombinacije nekirurških i kirurških zahvata - kaže dr. sc. Boris Filipović, dok nam objašnjava genezu Martininog problema, s kojim se mogu poistovjetiti mnoge žene u četrdesetima.

Lice je u mladosti glatko i zategnuto - to svi zna­­­mo. No starenjem, govori dr. Filipović, njegova površina postaje neujednačena jer se stvaraju takozvane podjedinice, mjesta na kojima su izrazito vidljive promjene. Najčešće su na prijelazu s obrva prema kapcima, s donjih kapaka prema srednjem dijelu lica te na prijelazu s donje čeljusti prema vratu.

image
POLIKLINIKA LOHUIS FILIPOVIC

- Martini se dogodilo to da joj je donji kapak izgubio elastičnost, dok je srednji dio lica izgubio masno tkivo i dio koštane strukture. Zbog toga su se stvorili podočnjaci, a obrazi su postali upali, umjesto da su lijepo izbočeni. Zapravo, koža cijelog lica je ostala bez tonusa, sjaja i elastičnosti - objašnjava dr. Boris Filipović, koji je svojoj pacijentici objasnio da podočnjaci, dakle, nisu jedini uzrok problema. Kad bi se koncentrirao samo na njih, ostale promjene postale bi još izražajnije i to bi onda stvorilo neprirodan izgled. Otprilike kao da u zapuštenom stanu obojite samo zidove - uz koje će vrata i parketi izgledati još više oronulo. U Martininom slučaju imalo je smisla napraviti tri zahvata: proširenu donju blefaroplastiku koja je minimalno invazivni kirurški postupak, zatim transfer masti u srednji dio lica i zatezanje kože uređajem Morpheus 8. Jedino na taj način, naglašava liječnik, može se postići efekt da osoba ne djeluje kao da je bila operirana.


- Postoje razne vrste donje blefaroplastike, a kod Martine smo se odlučili za proširenu, u kojoj rekonstruiramo sve četiri sastavnice kapka: kožu koja se minimalno odstranjuje, mišić koji se podiže na viši vektor, rub kapka koji se zateže šavovima te mast koja se ne odstranjuje, već se kao prirodni filer otpušta u donji dio lica i tako nadomješta gubitak masti iz srednjeg dijela lica - nastavlja dr. Filipović.

- Mast je dobra jer nema efekt napuhavanja ako se ubrizga u prave slojeve - ističe. - Uzimamo je iz regija gdje je ima dovoljno, primjerice s područja trbuha, potom je obrađujemo posebnom tehnologijom ArthrexTM, dodajemo plazmu obogaćenu trombocitima. Tada je možemo ubrizgati tamo gdje je potrebna, primjerice u srednji dio lica. Katkad nakon nekoliko mjeseci koristimo još i hijaluronske dermalne filere za finu "doradu", ali kod Martine to nije bilo potrebno.

image
POLIKLINIKA LOHUIS FILIPOVIC
image
POLIKLINIKA LOHUIS FILIPOVIC

Nakon kirurškog zahvata i transfera masti, "točka na i" bio je tretman trenutačno najnaprednijom tehnologijom remodeliranja kože na svijetu. Morpheus 8 koristi bipolarnu radiofrekvencijsku energiju, koju pomoću mikroiglica dostavlja u razne dubine kože i potkožja - na licu do 4 mm, na tijelu do nevjerojatnih 8 mm. Pomoću kontroliranog zagrijavanja dolazi do stimulacije kolagena pa se proizvodnja tog vezivnog elementa odgovornog za tonus kože povećava. Osim za lifting, Morpheus 8 koristi se i kao terapija za ožiljke, akne, proširene pore te kao posebna terapija kod nakupljanja vode u licu - malarnog edema - koji se povezuje s neadekvatnom upotrebom dermalnih filera.

- Tri mjeseca od operacije sve je sjelo na svoje mjesto - govori zadovoljno Martina Ilijašić. - Gotovo da se ne sjećam oporavka, koliko je bio kratak i bezbolan. Dan ili dva sam bila natečena u predjelu oko očiju, a nakon tjedan dana sam bila spremna za izlazak među ljude. Sad kad pogledam u ogledalo, vidim Martinu kakva je bila prije deset godina. To vide i svi koji me poznaju, a nije im jasno kako sam to postigla.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Lohuis & Filipović Medical Group

Linker
27. ožujak 2024 01:12