Leptirova krila

Na društvenim mrežama širi se novi trend povećanja usnica, no s njim treba biti jako oprezan

Kod ove tehnike pretjerano se naglašava središnji dio gornje usnice, a to se postiže pomoću ljepljivih trakica i dermalnih filera.

Leptiraste usnice (butterfly lips) najnoviji su trend povećanja usnica koji se širi društvenim mrežama, a radi se o naglašavanju Kupidovog luka, udubljenog središnjeg dijela gornje usnice. To se postiže pomoću trakica za zatvaranje rana i dermalnih filera; prvo se usnica podiže pomoću trakica, a potom se popuni injekcijama filera, piše Aesthetic Medicine.

image

usne leptir

UNSPLASH

Ljepljenje i bockanje

Ovakav izgled nazvan je leptirastim usnama, jer se polovice tako uvećane usnice blago razdvajaju, što može podsjećati na izgled leptirovih krila. Trendovskim, znatno voluminoznijim usnicama pohvalila se na društvenim mrežama, primjerice, Katie Price, britanska sveprisutna medijska osoba, inače sklona pretjerivanju s estetskim zahvatima, no to baš i nije razlog za hvaljenje, kažu stručnjaci. Brine ih tehnika izvođenja kod koje se usnice lijepe trakicama te se zatim njihov središnji luk ističe filerima, ponekad i neurotoksinima (botoks). Ljepljenje trakica povećava rizik od infekcije, kažu, a treba biti svjestan i toga da nikakvo ljepljenje ne može promijeniti prirodnu anatomiju usnica pa se ne bi trebalo time zavaravati.

image

Katie Price je požurila isprobati novi trend

IG KATIE PRICE

Neželjene pojave

Među nuspojavama može biti i migriranje filera, s obzirom na to da se daje veći broj injekcija na vrlo malom području, a može se dogoditi i da lijeva i desna strana usnice ne budu simetrične. Srećom, među pratiteljima na društvenim mrežama ima i opreznih, pa se pitaju kako zapravo prenaglašen Kupidov luk izgleda u stvarnosti, jer na fotografijama se sve može dotjerati.

image

Taylor Swift ima prirodno istaknut Kupidov luk

ROBYN BECK /AFP

Kupidov luk daje karakterističan izgled usnama, kod nekih je osoba prirodno naglašen, kod drugih može biti gotovo neprimjetan. Britanski estetski kirurg Julian De Silva koji objavljuje najatraktivnija lica poznatih prema mjerilima zlatnog reza, odnosno savršenih proporcija, smatra kako su među najatraktivnijim usnicama one glazbene zvijezde Taylor Swift; njena donja i gornja usnica su pune i u poželjnom omjeru, a Kupidov joj je luk snažno definiran, no bez pretjerivanja.

Linker
25. travanj 2024 10:48