Bob frizura

 LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Omiljena frizura

Hair stilistica otkriva sve tajne boba, kako ga održavati, ali i kome najbolje pristaje

Milena Maršić otkrila nam je sve što trebamo znati o frizuri koja je već godinama trendi.

Milena Maršić otkrila nam je sve što trebamo znati o frizuri koja je već godinama trendi.

O velikom povratku bob frizure govori se godinama, a izgleda da je njezina popularnost i dalje u punom jeku pa se predviđa da će obilježiti i ovu, 2024. godinu. I dok neki misle da svake godine slušamo iste prognoze, činjenica je da bob cijelo stoljeće osvaja žene diljem svijeta. Zapravo, možda je bolje pitanje od onoga "hoće li bob obilježiti ovu godinu" ono gdje pitamo "kada je uopće ova frizura bila van trenda". Dugi je niz godina poprimala razne oblike, a navodno ju je prva nosila francuska glumica Émilie Marie Bouchaud, poznata i pod imenom Polaire. S kovrčavom kosom dužine ispod uha pojavila se tijekom 1890-ih, no izgleda da se nije proslavila jer su je novine nazvale "najružnijom ženom na svijetu".

Frizura je popularnost stekla dva desetljeća nakon, kada je poljski frizer Antoni Cierplikowski, zvani Antoine de Paris, inspiriran izvještajima o Ivani Orleanskoj uveo u modu kratki rez. Među njegovim klijenticama našle su se francuska modna dizajnerica Coco Chanel, rumunjska kraljica Marie, francuska glumica Sarah Bernhardt, švedska glumica Greta Garbo, francuska glumica Brigitte Bardot te prva dama SAD-a Eleanor Roosevelt, pa ne iznenađuje što je frizura postala novi hit koji su do 1920-ih furali gotovo svi. S vremenom je postala simbolom emancipacije žena, a i dan danas ju nose brojna slavna lica. Dovoljno je kratko baciti pogled na holivudske dive koje su na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa prošetale crvenim tepihom. Emma Stone, Elizabeth Banks, Carey Mulligan, Ayo Edebiri, Cailee Spaeny, Greta Lee i Naomi Watts pa čak i Jennifer Aniston pojavile su se s različitim varijantama boba i tako najavile da se trend nastavlja i ove godine.

image

Carey Mulligan, Jennifer Aniston, Cailee Spaeny i Emma Stone pojavile su na dodjeli nagrada Zlatni globus s različitim varijantama boba i tako najavile da se trend nastavlja i ove godine

SHUTTERSTOCK

Uzimajući u obzir ovu povijest, ne čudi što naša hair stilistica Milena Maršić kaže: "Popularnost frizura može oscilirati i podleći promjenama, tako da je teško predvidjeti kako će točno bob frizura obilježiti 2024.godinu. U svakom slučaju, ona je kroz godine pokazala svoju trajnost i prilagodljivost, pa je vrlo moguće da će ostati popularan izbor i u budućnosti."

Ovoj vrhunskoj stilistici koja stoji iza salona Glamour obratili smo se kako bismo prokomentirali popularne varijante ove frizure i dobili par savjeta o njezinom stiliziranju. "Bob je karakterističan po tome što je kosa ravno ošišana na jednoj dužini, obično do razine brade ili ramena. Neki od danas popularnih oblika su talijanski bob u stilu 60-ih, zatim box bob koji podrazumijeva ravno šišanje do brade, lob koji seže do ključne kosti, bob 90-ih koji je slojevit i pun volumena te pixie bob koji predstavlja kombinaciju bob frizure i pixie frizure", rekla je Milena o današnjim trendovima i prokomentirala kakvom obliku lica pristaje ova frizura.

"Bob je univerzalna frizura koja može pristajati svima. Oblik lica može utjecati na odabir dužine ili stila boba kako bi se istaknule najbolje karakteristike lica. Osobe s ovalnim licem mogu eksperimentirati s različitim duljinama i stilovima jer im sve dobro pristaje, dok osobama s četvrtastim licem preporučujem bob s mekšim linijama i teksturom. Osobe sa srcolikim licem mogle bi odabrati bob sa šiškama" objasnila je.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

"Bob frizura je klasičan i elegantan izbor koji se lako može stilizirati. Da biste postigli stiliziran izgled boba, koristite Alfaparf Flexible Mousse pjenu za kosu. Ako morate koristiti sušilo ili peglu, nanesite zaštitni sprej za kosu, preporučujem Philip B.Thermal Protection Spray. Sprej za teksturu poput Kevin Murphy Bedroom spreja pomaže da kosa izgleda punije i ima više volumena. S druge strane, suhi šampon je praktičan proizvod za dodavanje svježine i volumena između pranja, a svojim učinkom posebno se iskazao Philip B. Everyday Beautiful Dry Shampoo", otkrila je Milena za kraj nekoliko tajni profesionalnih stilista.

image

Alfaparf Flexibile Mousse (18, 69 eura)/Philip B.Thermal Protection Spray (38, 55 eura)/Kevin Murphy Bedroom Flexible Texturising Hairspray (33, 96 eura)/Philip B. Everyday Beautiful Dry Shampoo (53, 24 eura)

GLORIA EDIT
Linker
11. srpanj 2024 16:28