OPROŠTAJ OD OMILJENOG ZAGREBAČKOG PARKA

Danas imate priliku otići na prvu javnu street art aukciju

‘Art Park’ festival na otvorenom poziva svoje sugrađane da se od zajedničkih druženja u najšarmantnijem zagrebačkom parku oproste uz još dva događaja. Za četvrtak 29. rujna pripremili su humanitarnu aukciju street art radova, a u subotu 01. listopada program službeno završava uz projekt ‘Rabbit Hole’ s kojim sudjeluju u kulturno-umjetničkoj manifestaciji ‘Bijela noć’.

Festival ‘Art Park’ pokrenula je udruga Pimp my Pump koja je revitalizirala, od smeća očistila i oslikala prekrasan, ali zapušten park na lokaciji između između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta. Time ga je vratila svojim sugrađanima i s ponosom pokazala svim turistima. Brojni posjetitelji su se na ovoj lokaciji svakodnevno družili od kraja lipnja 2016. uz raznovrstan umjetnički program. Svi koji još nisu posjetili Art Park stignu to učiniti do subote kada službeno završava sezona.

U četvrtak 29. rujna u od 17 do 21 sat u parku će se održati humanitarna aukcija na kojoj će se moći kupiti drveni paneli koje su u Art Parku, tijekom ljeta, oslikali brojni umjetnici, a sav prihod donirat će se azilu u Marinićima koji se već neko vrijeme bori s teškom situacijom. Radove dimenzija 220×140 cm potpisuju: Lunar, Miro Župa, Modul, Hana Tintor, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare, Lav, Svenkie, Sarme, Kolarek, Fat Heat, R2D2, Wane, Dock, Thorn… Radove je potrebno platiti na licu mjesta, a kupcima je u ponedjeljak osiguran prijevoz i dostava na adresu.

U subotu 01. listopada uz program pod nazivom ‘Rabbit Hole’ s kojim Art Park sudjeluje u kulturno-umjetničkoj manifestaciji ‘Bijela noć’ službeno završava umjetnička sezona u parku. Posebno za taj dan, posjetitelji će u parku od 13 sati pa sve do 1 ujutro moći uživati u brojnim sadržajima za sve uzraste.

Za početak tu je opuštanje uz ping-pong i osvježenje na šanku, a nakon toga održat će se dvije glazbeno-vokalne radionice u organizaciji Udruge Praktikum, a pod umjetničko pedagoškim vodstvom Melite Lovričević . Radionica od 14 do 15 sati – namijenjena djeci uzrasta od 12-15 godina (naglasak ove radionice je na individualnom izražaju, improvizaciji i kreativnosti kroz pjevanje, vokalizaciju, onomatopejsko glasanje, scat, povezivanje sa pričom i pokretom. Od 15 do 16 sati trajat će radionica namijenjena mladima i svima koji se tako osjećaju (za sve koji vole pjevati i istraživati, a žele spojiti glazbu, ritam, improvizaciju, kulturu na zabavan, zanimljiv i interaktivan način). Od 16 sati kreće cjelodnevni glazbeni program u sklopu kojega će se izmjenjivati dj-i Agregat Sun i Kuna s Art Park Jam Crew bendom, a istovremeno će trajati i crtanje uživo.

S prvim mrakom, oko 20 sati, planirano je paljenje svjetlosnih instalacija kojima će na poseban način biti osvjetljeno pedesetak radova raznih umjetnika čime će park zasjati savim novim sjajem. Ujedno, to će biti prvi puta od njegovog nastanka da je park osvjetljen.

Dođite u Art Parku između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta i budite dio ovih jedinstvenih događaja.

Linker
13. srpanj 2024 01:09