Matea Leko

 PRESS
Glazbene priče

Provedite Majčin dan uz vrhunsku pijanisticu Mateu Leko

Hrvatska pijanistica Matea Leko nastavlja sa svojim glazbeno-kulturnim koncertom, a uz nju će 12. svibnja nastupiti i violinistica Maya Levi koja je nedavno proglašena BBC-jevom "glazbenom zvijezdom u usponu."

Hrvatska pijanistica Matea Leko nastavlja sa svojim glazbeno-kulturnim koncertom, a uz nju će 12. svibnja nastupiti i violinistica Maya Levi koja je nedavno proglašena BBC-jevom "glazbenom zvijezdom u usponu."

Na Majčin dan, 12. svibnja u 18h u hotelu Amadria održat će se posebno izdanje projekta "Musical Stories (Glazbene Priče)" koje su posvećene majkama. Projekt je pokrenula hrvatska pijanistica Matea Leko kako bi široj publici približila remek djela klasične i filmske glazbe, kao i njihove autore i njihove životne priče. Goste očekuje njezina vrhunska izvedba, ali i opuštena atmosfera uz wellbeing koncept kojeg Matea povezuje s uživanjem u remek djelima iz svijeta glazbe. Kako je danas biti mama, što smo naučile od naših majki, odgajamo li djecu ili ona odgajaju nas? Pitanja su to o kojima će pijanistica razgovarati sa svojim gostima.

image
PRESS

Matea Leko već treći put u Zagrebu predstavlja koncept "Musical Stories". Svaki put publiku očekuje nešto drugačije i pomalo iznenađujuće.

"Glazba i intermezzo razgovori? Koncert klasične glazbe na kojemu se može opušteno popiti piće? Da, to su Musical Stories! Goste očekuje glazba u kojoj se svatko može pronaći jer svi imamo majke ili smo i same majke. U pauzama između glazbe razgovaramo o djelima koja ću izvoditi, ali i o možda i najjačem osjećaju na svijetu, a to je majčinska ljubav. Ponekad su ti osjećaji toliko jaki da se i ne mogu izraziti riječima, nego svoj izričaj dobivaju u glazbenim remek djelima. Musical Stories na Majčin dan su posebna prilika za promišljanje i možda ponovno povezivanje s majkama i svime što majčinstvo donosi u naše živote. Pozivam vas da mi se pridružite sa svojim majkama ili djecom", najavila je još jedan svoj nastup.

image

Matea Leko

PRESS

Njezina posebna gošća u Zagreb stiže iz Pariza. Violinistica Maya Levy ekskluzivno će se predstaviti zagrebačkoj publici nastupom na ovom koncertu. Levi je nagrađivana violinistica koja je proglašena BBC-jevom glazbenom zvijezdom u usponu i glazbenicom godine u Belgiji, a svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta. Među zapaženijim nastupima je i izvedba na oproštajnoj svečanosti njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Veliko mi je zadovoljstvo nastupiti pred zagrebačkom publikom. Zagreb je grad koji ima značajnu glazbenu povijest i profinjen ukus za glazbu. Intimniji nastupi pred odabranom publikom poseban su doživljaj i zato zahvaljujem Mateji na pozivu i prilici da zajedno ispričamo glazbenu priču o jednom od najljepših osjećaja na svijetu - onom majke prema djetetu, ali i obratno", izjavila je Levy.

image

Maya Levy

PRESS

Uz dvije glazbenice goste očekuje i razgovor sa zagrebačkom psihijatricom Ljiljanom Škrinjarić. Posebne gošće su i glavna urednica magazina Zaposlena Ana Gruden te urednica emisija o klasičnoj glazbi na HRT, Jana Haluza. Poetski dio večeri rezerviran je za izvedbu glumca Janka Popovića Volarića.

Goste osim glazbenih priča i posebnog wellbeing koncepta očekuje i druženje uz piće po izboru i ukusni zalogaji. Prva dva nastupa održana su za vrijeme adventa i na Valentinovo kada se tražilo mjesto više u zagrebačkom hotelu Amadria, a ulaznice možete nabaviti putem sustava Entrio.

Linker
17. svibanj 2024 15:50